Μπάιντεν: Αποκάλυψε σκονάκι με οδηγίες για το τι πρέπει να κάνει σε συνάντηση με βιομηχάνους

Mεγάλη ανησυχία για τη διανοητική ικανότητα του προέδρου καθώς πλησιάζει τα 80.

by Times Newsroom

Ενα νέο περιστατικό είχε σαν αποτέλεσμα να γίνει ξανά αντικείμενο σχολίων ο Τζο Μπάιντεν καθώς αποκάλυψε ένα «σκονάκι» που είχε με βασικές οδηγίες για το πώς πρέπει να ενεργήσει, κατά τη διάρκεια μιας συνάντησης με στελέχη της αιολικής βιομηχανίας των ΗΠΑ στον Λευκό Οίκο.

Ο Αμερικανός πρόεδρος έδειξε κατά λάθος στους φωτογράφους τη λίστα με τις οδηγίες που ανέφερε μεταξύ άλλων «καθίστε στη θέση ΣΑΣ», «ΕΣΕΙΣ κάνετε σύντομα σχόλια» και «ΕΣΕΙΣ αποχωρείτε». Ο 79χρονος Μπάιντεν είχε επίσης οδηγίες να μιλήσει σε συγκεκριμένους συμμετέχοντες, να τους κάνει ερωτήσεις και να τους ευχαριστήσει πριν αποχωρήσει.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Μπάιντεν φαίνεται να έχει πιαστεί να χρησιμοποιεί σκονάκι, αφού νωρίτερα φέτος εντοπίστηκε με έτοιμες απαντήσεις για τα μέσα ενημέρωσης κατά τη διάρκεια μιας ομιλίας για την Ουκρανία.

Το περιστατικό αυτό έρχεται να προστεθεί σε μια σειρά από… γκάφες που περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων την απώλεια της ισορροπίας του και την πτώση του σε δημόσια θέα.

Όλα αυτά, εχουν προκαλέσει μεγάλες ανησυχίες για διανοητική ικανότητα του προέδρου καθώς πλησιάζει τα 80, παρά το γεγονός ότι ο Λευκός Οίκος απορρίπτει τα σχόλια και τις εικασίες σχετικά με την υγεία του.

Στη διάρκεια της συνάντησης με στελέχη της αιολικής βιομηχανίας στην αίθουσα Ρούσβελτ του Λευκού Οίκου, ο Μπάιντεν έδειξε στους φωτογράφους το σχέδιο οκτώ σημείων για το πώς πρέπει να συμπεριφέρεται. Αντί να αναφερθεί ονομαστικά στον «Πρόεδρο», ο συγγραφέας του σημειώματος αναφερόταν στον Μπάιντεν ως «ΕΣΕΙΣ», με έντονα κεφαλαία γράμματα. 

Το σκονάκι ζητούσε από τον Μπάιντεν να καθίσει, με την προτροπή «ΚΑΘΙΣΤΕ στη θέση ΣΑΣ». Στη συνέχεια, το σημείωμα έλεγε στον πρόεδρο να μιλήσει μόλις οι δημοσιογράφοι μπουν στην αίθουσα: «ΕΣΕΙΣ κάνετε σύντομες παρατηρήσεις (2 λεπτά)».

Αφού αποχώρησαν οι δημοσιογράφοι, ο Μπάιντεν κλήθηκε να μιλήσει σε κάποιους από τους παρευρισκόμενους στη συνάντηση. «ΕΣΕΙΣ ρωτάτε την Liz Shuler, πρόεδρο της AFL-CIO, μια ερώτηση» και στη συνέχεια «ΕΣΕΙΣ ευχαριστείτε τους συμμετέχοντες» και «ΕΣΕΙΣ αποχωρείτε».

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή