Μπάιντεν: Νέα γκάφα – «Έστειλε» ήδη αμερικανούς στρατιώτες στην Ουκρανία – Θα δείτε όταν είστε εκεί, είπε

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο πρόεδρος των ΗΠΑ κάνει λεκτικό λάθος

by Times Newsroom

Ο Πρόεδρος Μπάιντεν είπε στους αμερικανικούς στρατιώτες στην Πολωνία την Παρασκευή ότι θα παρακολουθήσουν τη γενναιότητα των Ουκρανών που πολεμούν τη ρωσική εισβολή «όταν είστε εκεί» – κάνοντας μια σημαντική γκάφα αφού προηγουμένως είπε ότι «οι ΗΠΑ πρέπει να μείνουν έξω από την ευρωπαϊκή σύγκρουση για να αποφύγουν την πυροδότηση του Τρίτου Παγκοσμίου Πολέμου»

Ο Μπάιντεν έκανε την παρατήρηση ενώ απευθυνόταν σε μέλη της 82ης Αερομεταφερόμενης Μεραρχίας του Στρατού αφού γευμάτισε με πίτσα και πόζαραν για selfie με δεκάδες αλεξιπτωτιστές σε μια αίθουσα αναψυχής στο Rzeszow, στη νοτιοανατολική Πολωνία.

«Θα δείτε όταν είστε εκεί, και μερικοί από εσάς ήσασταν εκεί, θα δείτε — θα δείτε γυναίκες, νέους ανθρώπους να στέκονται στη μέση μπροστά σε ένα καταραμένο τανκ και απλώς να λένε: Δεν φεύγω, κρατάω τη θέση μου», είπε ο Μπάιντεν.

Ένας αξιωματούχος του Λευκού Οίκου διευκρίνισε γρήγορα ότι ο Μπάιντεν δεν αλλάζει τη στάση του σχετικά με την ανάπτυξη του στρατού στην Ουκρανία.

«Ο πρόεδρος ήταν ξεκάθαρος ότι δεν στέλνουμε αμερικανικά στρατεύματα στην Ουκρανία και δεν υπάρχει καμία αλλαγή σε αυτή τη θέση», δήλωσε εκπρόσωπος του Μπάιντεν στην The Post.

Πάντως δεν ήταν η πρώτη φορά που ο αμερικανός πρόεδρος υποπίπτει σε γκάφα καθώς πριν από λίγο καιρό μιλώντας στον Λευκό Οίκο είχε πει πως «Ο Πούτιν μπορεί να περικυκλώνει το Κίεβο με τανκς, αλλά ποτέ δεν θα κερδίσει τις καρδιές και τις ψυχές του ιρανικού λαού».

Και όπως λέει το nypost στο άρθρο του «Έχουν σημασία οι γκάφες; Μερικές φορές όχι. Αλλά μερικές φορές πολύ ναι, όταν μοχθηροί τύραννοι ακούν και προσπαθούν να υπολογίσουν αν μπορεί να τους αφήσει ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών να ξεφύγουν».

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com