Μπλίνκεν: «Αξιόπιστη έρευνα» για τη δολοφονία της Σιρίν Αμπού Ακλέχ

Ο αμερικανός υπουργός Εξωτερικών είχε προηγουμένως δηλώσει ότι «βαθιά ενοχλημένος από την επέμβαση της ισραηλινής αστυνομίας» κατά την διάρκεια της κηδείας της δημοσιογράφου.

by Times Newsroom

Ο υπουργός Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών Άντονι Μπλίνκεν ζήτησε σήμερα «αξιόπιστη έρευνα» για τις συνθήκες του θανάτου της παλαιστίνιας και αμερικανίδας δημοσιογράφου Σιρίν Αμπού Ακλέχ, αφού πρόσφερε στην οικογένειά της την υποστήριξη των ΗΠΑ.

Ο αμερικανός υπουργός Εξωτερικών δήλωσε ότι είχε συνομιλία με τον αδελφό της Σιρίν Αμπού Ακλέχ κατά την πτήση προς το Βερολίνο, όπου συμμετείχε στην άτυπη σύνοδο των υπουργών Εξωτερικών του ΝΑΤΟ.

«Είχα την ευκαιρία να εκφράσω τα εκ βάθους συλλυπητήριά μου, τον βαθύ σεβασμό μου για το έργο της ως δημοσιογράφου επί πολλά χρόνια», δήλωσε ο Αντονι Μπλίνκεν στους δημοσιογράφους στο Βερολίνο και πρόσθεσε ότι συζήτηση για την «ανάγκη διεξαγωγής άμεσης και αξιόπιστης έρευνας για τις συνθήκες του θανάτου της σεβαστής σε ολόκληρο τον κόσμο δημοσιογράφου».

Ο κ. Μπλίνκεν πρόσφερε στην οικογένεια της δημοσιογράφου την υποστήριξη των αμερικανών διπλωματών στην Ιερουσαλήμ, είχε ανακοινώσει προηγουμένως ανώτατος αξιωματούχος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ. Ο αμερικανός υπουργός Εξωτερικών είχε προηγουμένως δηλώσει ότι «βαθιά ενοχλημένος από την επέμβαση της ισραηλινής αστυνομίας» κατά την διάρκεια της κηδείας της δημοσιογράφου.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP

 

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή