Μπλοκάκια: Οι δύο προϋποθέσεις για απαλλαγή από διπλές εισφορές

by Times Newsroom 1

Δύο προϋποθέσεις θέτει το νέο ασφαλιστικό προκειμένου να απαλλάσσονται από τις εισφορές για το μπλοκάκι οι μισθωτοί που ασκούν και ελεύθερο επάγγελμα.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα “Καθημερινή”, η πρώτη αφορά στις αποδοχές από τη μισθωτή εργασία που πρέπει να καλύπτουν το ποσό της εισφοράς που προβλέπει η δεύτερη ασφαλιστική κατηγορία δηλαδή 252 ευρώ καθώς η συνολική επιβάρυνση για μισθό και μπλοκάκι δεν είναι δυνατόν να υπολείπεται του ποσού της εισφοράς της δεύτερης ασφαλιστικής κατηγορίας των μη μισθωτών. Αυτό επιτυγχάνεται αν οι μεικτές αποδοχές από τη μισθωτή εργασία φθάνουν τα 800 ευρώ.

Η δεύτερη προϋπόθεση είναι ο μισθωτός να μην απασχολείται με μπλοκάκι στον ίδιο εργοδότη ή σε συνδεδεμένη με αυτόν εταιρεία. Στόχος του υπουργείου Εργασίας είναι να στηριχθεί η πλήρης απασχόληση και να ελαφρυνθούν οι παράλληλα απασχολούμενοι.

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή