Μπόλτον: Η ένταξη της Τουρκίας στο ΝΑΤΟ θα πρέπει να αμφισβητηθεί λόγω της στάσης της απέναντι στη Ρωσία

Σύμφωνα με τον Αμερικανό εμπειρογνώμονα, τους επόμενους μήνες «η ενότητα και η αποφασιστικότητα της Δύσης» θα δοκιμαστεί πραγματικά στην πράξη.

by Times Newsroom

Σε άρθρο που δημοσίευσε η βρετανική εφημερίδα «The Telegraph», με τίτλο «Western weakness could still allow Putin to snatch victory from the jaws of defeat» ο πρώην σύμβουλος εθνικής ασφάλειας του 45ου προέδρου των ΗΠΑ, Τζον Μπόλτον, εξέφρασε την άποψη ότι η ένταξη της Τουρκίας στο ΝΑΤΟ θα μπορούσε να τεθεί υπό αμφισβήτηση το 2023, εν μέσω της απροθυμίας των αρχών στην Άγκυρα να λάβουν σκληρή γραμμή κατά της Ρωσίας όσον αφορά τη σύγκρουση στην Ουκρανία.

Σύμφωνα με τον Αμερικανό εμπειρογνώμονα, τους επόμενους μήνες «η ενότητα και η αποφασιστικότητα της Δύσης» θα δοκιμαστεί πραγματικά στην πράξη.

«Η Φινλανδία και η Σουηδία έλαβαν την εκπληκτική απόφαση να ενταχθούν στο ΝΑΤΟ, αλλά οι εμπορικοί και στρατιωτικοί εταίροι της Ρωσίας δεν την έχουν εγκαταλείψει ακόμη σε ώρα ανάγκης, δυστυχώς συμπεριλαμβανομένης της Τουρκίας, της οποίας η ένταξη στο ΝΑΤΟ αναμένεται να αμφισβητηθεί το 2023, εάν ο Πρόεδρος [Ρετζέπ Ταγίπ] Ερντογάν επανεκλεγεί», έγραψε ο Μπόλτον στο άρθρο.

Σημείωσε επίσης ότι οι δηλώσεις της Γερμανίας για την πρόθεσή της να αυξήσει τις αμυντικές δαπάνες δεν έχουν ακόμη υλοποιηθεί.

«Ο τακτικός αμυντικός προϋπολογισμός της Γερμανίας το 2023 θα είναι χαμηλότερος από ό,τι το 2022», είπε ο Μπόλτον, προσθέτοντας ότι τα κεφάλαια από ένα ειδικά δημιουργημένο ταμείο της Bundeswehr ύψους 100 δισεκατομμυρίων ευρώ δεν είχαν χρησιμοποιηθεί ακόμη για τον εκσυγχρονισμό όπλων και στρατιωτικού εξοπλισμού.

Την ίδια στιγμή, ο πρώην βοηθός του Ντόναλντ Τραμπ τονίζει ότι η παράταση της σύγκρουσης στην Ουκρανία θα συμβάλει στην αύξηση της δυσαρέσκειας στη Δύση.

The Telegraph, Focus News,

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή