Μπόρις Τζόνσον: «Ανήθικη» η επίθεση στο νοσοκομείο παίδων στη Μαριούπολη – Ο Πούτιν θα λογοδοτήσει

«Υπάρχουν λίγα πράγματα πιο ανήθικα από το να στοχεύεις ευάλωτους και ανυπεράσπιστους»

by Times Newsroom

ΟΒρετανός πρωθυπουργός χαρακτήρισε «ανήθικη» τη σημερινή βομβιστική επίθεση σε νοσοκομείο παίδων στη Μαριούπολη, στη νοτιοανατολική Ουκρανία, που είχε ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό 17 ανθρώπων, σύμφωνα με τις τοπικές αρχές.

«Υπάρχουν λίγα πράγματα πιο ανήθικα από το να στοχεύεις ευάλωτους και ανυπεράσπιστους», είπε ο Μπόρις Τζόνσον, κοινοποιώντας μέσω Twitter ένα άρθρο σχετικά με τη ρωσική επίθεση εναντίον του συγκεκριμένου νοσοκομείου.

«Το Ηνωμένο Βασίλειο μελετά πώς να υποστηρίξει περισσότερο την Ουκρανία για να αμυνθεί από αεροπορικές επιδρομές και θα απαιτήσουμε από τον Πούτιν να λογοδοτήσει για τα τρομερά εγκλήματά του», πρόσθεσε ο επικεφαλής της κυβέρνησης.

Νωρίτερα σήμερα, ο Βρετανός υπουργός Άμυνας Μπεν Ουάλας δήλωσε ότι σκόπευε να συνεχίσει την παράδοση αντιαρματικών πυραύλων στην Ουκρανία μετά τη ρωσική εισβολή, ως μέρος της αμυντικής υποστήριξης της χώρας.

Περίπου 3.615 NLAW (φορητοί αντιαρματικοί πύραυλοι) έχουν παραδοθεί «μέχρι σήμερα» και το Ηνωμένο Βασίλειο θα παραδώσει «περισσότερους», είπε, προσθέτοντας ότι σχεδιάστηκε επίσης μια «μικρή αποστολή» αντιαρματικών πυραύλων Javelin.

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com