Μπόρις Τζόνσον: Πρόστιμο γιατί «έσπασε» το lockdown – «Παραίτηση» ζητάει ο ηγέτης των Εργατικών

Η Αστυνομία παρουσίασε 50 περιπτώσεις που παραβιάστηκαν τα μέτρα

by Times Newsroom

Ο Μπόρις Τζόνσον μαζί με τον Βρετανό υπουργό Οικονομικών Ρίσι Σουνάκ βρέθηκαν ένοχοι, γιατί είχαν παραβιάσει τους κανόνες του lockdown για τον κορονοϊό και συμμετείχαν σε πάρτι και συγκεντρώσεις, με αποτέλεσμα να πρέπει να πληρώσουν μία σειρά από πρόστιμα.

Σύμφωνα με την κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου, η αστυνομία προχώρησε σε πάνω από 50 παραπομπές για συγκεντρώσεις που έγιναν στα γραφεία και την κατοικία του Βρετανού πρωθυπουργού.

«Ο πρωθυπουργός και ο υπουργός Οικονομικών έλαβαν σήμερα ενημέρωση ότι η Μητροπολιτική Αστυνομία σκοπεύει να εκδώσει εις βάρος τους ειδοποιητήρια για πρόστιμο», δήλωσε εκπρόσωπος της κυβέρνησης, όπως μετέδωσε το πρακτορείο Reuters.

Μάλιστα, ο ηγέτης των Εργατικών Κιρ Στάρμ δήλωσε ότι «ο Μπόρις Τζόνσον και ο Ρίσι Σουνάκ παραβίασαν τον νόμο και είπαν επανειλημμένως ψέματα στον βρετανικό λαό. Πρέπει και οι δύο να παραιτηθούν» .

Σημειώνεται, ότι η κυβέρνηση του Μπόρις Τζόνσον βρίσκεται στο επίκεντρο σφοδρών επικρίσεων, ιδιαίτερα μετά την αποκάλυψη ότι η σύζυγος του υπουργού Οικονομικών Ρίσι Σουνάκ, αν και κόρη δισεκατομμυριούχου, απολαμβάνει επίσημα ειδικό καθεστώς, ώστε να μην πληρώνει φόρους στη Βρετανία.

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή