Μπουρχάν Μπαράν: Μετράει ώρες για τη διαγραφή του από το ΠΑΣΟΚ μετά την απαράδεκτη ανάρτηση περί «τουρκικής μειονότητας»

Ενα βήμα από την διαγραφή του από το ΠΑΣΟΚ είναι ο Μπουρχάν Μπαράν μετά τα απαράδεκτα που έγραψε για «τουρκική μειονότητα« στη Θράκη. Σύμφωνα με πληροφορίες του EleftherosTypos.gr υπάρχει πολύ μεγάλος εκνευρισμός στην ηγεσία του κόμματος για τα όσα είπε και το γεγονός ότι ανασκεύασε δεν σημαίνει πολλά.

by Times Newsroom

Θυμίζουμε ότι μετά την κατακραυγή ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Μπουρχάν Μπαράν, ο οποίος σε ανάρτησή του στο Twitter έκανε λόγο για «τουρκική μειονότητα» στη Θράκη και κάλεσε τους μουσουλμάνους της Ξάνθης να ψηφίσουν την επόμενη εβδομάδα έναν από τους υποψήφιους ψευτομουφτήδες τα… μάζεψε.

Μετά τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν, έσπευσε να ανασκευάσει με νέα του ανάρτηση: «Ανασκευάζω πλήρως το περιεχόμενο πρόσφατης ανάρτησής μου, η οποία έχει ήδη αποσυρθεί από όλους τους λογαριασμούς μου στα κοινωνικά δίκτυα. Εκφράζω τη λύπη μου για την αναστάτωση και την αφορμή που, παρά τη θέλησή μου, έδωσα για αρνητικά σχόλια προς εμένα και κυρίως, προς την παράταξη που εκπροσωπώ ως Βουλευτής Ξάνθης. Η μουσουλμανική μειονότητα χαίρει αναγνώρισης από την Ελληνική Πολιτεία, χωρίς καμία εξαίρεση ή διάκριση όσον αφορά τα ατομικά και πολιτικά δικαιώματα. Εφεξής δε και προκειμένου να μην υπάρξει οποιαδήποτε παρανόηση των θέσεών μου ή των προθέσεών μου, δηλώνω ότι δεν θα μετέχω σε καμία διαδικασία που ενθαρρύνει τα αντίθετα με τα παραπάνω».

Σφοδρή επίθεση ΝΔ στο ΠΑΣΟΚ: Γιατί κρατάει βουλευτή που αναγνωρίζει τη μειονότητα ως «τουρκική»

Αντιδράσεις έχει προκαλέσει η ανάρτηση του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, Μπουρχάν Μπαράν, ο οποίος αναφέρεται σε «τουρκική μειονότητα», μιλώντας για τις εκλογές για το νέο ψευδομουφτή της Ξάνθης. Η Νέα Δημοκρατία με ανακοίνωσή της αναφέρει:

Ο Mουσουλμάνος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ στην Ξάνθη Μπουρχάν Μπαράν σε δημόσια ανάρτησή του, δηλώνει μέλος της «Συμβουλευτικής Επιτροπής της Τουρκικής Μειονότητας της Δυτικής Θράκης» (BTTA Danışma Kurulu), ανακοινώνει τους υποψήφιους ψευδομουφτήδες και καλεί τους Έλληνες μουσουλμάνους να προσέλθουν στις «εκλογές» στις 9/9. Επιπλέον, δηλώνει ευθαρσώς ότι θα σταθεί στο πλευρό εκείνου που θα εκλεγεί!

Είναι ντροπή Έλληνας βουλευτής να αποκαλεί ουσιαστικά τη μειονότητα «τουρκική» και να παρακινεί τους μουσουλμάνους πολίτες να συμμετάσχουν στις εκλογές για το νέο ψευδομουφτή Ξάνθης, δηλαδή αυτόν που δεν αναγνωρίζει η πολιτεία.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ να πάρει θέση: Γιατί κρατάει βουλευτή που αναγνωρίζει τη μειονότητα ως «τουρκική»; Στο ΠΑΣΟΚ σέβονται ή όχι την ελληνική νομοθεσία; Σέβονται ή όχι τη νόμιμη διαδικασία εκλογής μουφτή, την οποία ψήφισε πριν λίγες εβδομάδες η Βουλή;

Ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Τάσος Χατζηβασιλείου, καλεί το ΠΑΣΟΚ να πάρει θέση, γράφοντας χαρακτηριστικά στο Twitter: “Σέβεται ή όχι την ελληνική νομοθεσία;”. Συγκεκριμένα ο Τάσος Χατζηβασιλείου γράφει και παραθέτει την ανάρτησή του Μπουρχάν Μπαράν: «ο Έλληνας μουσουλμάνος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Μπουρχάν Μπαράν αποκαλεί τη μειονότητα τουρκική και την καλεί να συμμετάσχει στις εκλογές για το νέο ψευδομουφτή Ξάνθης, δηλαδή αυτόν που δεν αναγνωρίζει η πολιτεία. Το ΠΑΣΟΚ καλείται να πάρει θέση: Σέβεται ή όχι την ελληνική νομοθεσία;».

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com