Μπουρκίνα Φάσο: Τουλάχιστον 59 νεκροί από έκρηξη σε χρυσωρυχείο

Ανάμεσα στα θύματα είναι πολλές γυναίκες και παιδιά

by Times Newsroom

Τουλάχιστον 59 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και δεκάδες άλλοι τραυματίστηκαν, πολλοί σοβαρά όταν εξερράγη αποθηκευμένη ποσότητα δυναμίτιδας σε αυτοσχέδιο μεταλλείο χρυσού στην Μπουρκίνα Φάσο, πάμπτωχη χώρα του Σαχέλ.

Η έκρηξη στο χρυσωρυχείο, στην επαρχία Πονί (νοτιοδυτικά) χθες το απόγευμα, κατέστρεψε αρκετά σπίτια φτιαγμένα από λαμαρίνα στην περιοχή. Ανάμεσα στα θύματα είναι πολλές γυναίκες και παιδιά.

Τοπικοί αξιωματούχοι προειδοποίησαν ότι ο απολογισμός των θυμάτων μπορεί να αυξηθεί, καθώς πολλοί από τους ανθρώπους που τραυματίστηκαν βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση.

Στα χρυσωρυχεία που λειτουργούν χωρίς άδεια όπως θα ανέμενε κανείς δεν υπάρχει ο παραμικρός έλεγχος των Αρχών και δεν τηρούνται κανονισμοί ασφαλείας. Συχνά, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, εργάζονται σε αυτά παιδιά. Τα δυστυχήματα είναι συχνά.

Η Μπουρκίνα Φάσο είναι αντιμέτωπη με τζιχαντιστικές οργανώσεις που συνδέονται με την Αλ Κάιντα και το Ισλαμικό Κράτος και προσπαθούν να καταλάβουν χρυσωρυχεία ώστε να εξασφαλίσουν πηγές χρηματοδότησης. Ωστόσο, η έκρηξη έγινε μακριά από τις περιοχές όπου δρουν και δεν υπάρχει καμιά ένδειξη ότι επρόκειτο για κάτι άλλο από δυστύχημα.

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή