Μπουρλά: Στη 2η φάση των δοκιμών το φάρμακο της Pfizer κατά του κορωνοϊού

Eλπίδα στη μάχη κατά του Covid-19 φέρνει η είδηση για την παρασκευή αντιικού φαρμάκου από την εταιρεία Pfizer.

by Times Newsroom 1

Με ανάρτησή το στο twitter, ο διευθύνων σύμβουλος της Pfizer, Aλμπερτ Μπουρλά, ανήγγειλε «με ικανοποίηση» ότι η εταιρεία ξεκίνησε τη δεύτερη φάση των δοκιμών (από τις τρεις που απαιτούνται) για το αντιικό της φάρμακο.

Το φάρμακο της Pfizer θα λαμβάνεται από το στόμα και προορίζεται για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού σε συμπτωματικούς ενήλικες που δεν ανήκουν σε ομάδες υψηλού κινδύνου και δεν έχουν νοσηλευτεί.

«Θα χρειαστούμε τόσο τα εμβόλια, όσο και τα φάρμακα για να νικήσουμε τον ιό», έγραψε ο Μπουρλά.

Όπως ανακοίνωσε η Pfizer, στη συγκεκριμένη φάση θα μετάσχουν 1.140 εθελοντές, οι οποίοι θα λάβουν είτε το σκεύασμα, είτε το placebo, κάθε 12 ώρες για πέντε ημέρες, προκειμένου να ελεγχθεί η ασφάλεια και η αποτελεσματικότητά του.

Αν οι κλινικές μελέτες κριθούν επιτυχημένες, η εταιρεία εκτιμά ότι οι ασθενείς θα έχουν στη διάθεσή τους ένα φάρμακο που θα λαμβάνεται από το στόμα και το οποίο θα μπορούσε να συνταγογραφείται με την πρώτη ένδειξη της λοίμωξης, χωρίς να απαιτείται η εισαγωγή στο νοσοκομείο.

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή