Μπούτσα: Οι ρωσικές μονάδες που συνδέονται με εγκλήματα πολέμου πιθανό «έπαψαν να υπάρχουν»…

...ανέφερε σε ανάλυσή της την Παρασκευή το Ινστιτούτο για τη Μελέτη του Πολέμου (ISW)

by Times Newsroom

Οι ρωσικές μονάδες που συνδέθηκαν με τις δολοφονίες αμάχων στην ουκρανική πόλη Μπούτσα πιθανότατα «χάθηκαν στη μάχη», ανέφερε σε ανάλυσή της την Παρασκευή το Ινστιτούτο για τη Μελέτη του Πολέμου (ISW).

Το αμερικανικό think tank, επικαλούμενο μια αναφορά του Radio Free Europe/ Radio Liberty (RFE/FL), εκτίμησε ότι η 64η χωριστή Ταξιαρχία Μηχανοκίνητων Τυφεκίων Φρουρών της Ρωσίας (64η SGMRB) της 35ης Στρατιάς Συνδυασμένων Όπλων πιθανότατα έχει καταστραφεί, πιθανώς ως «μέρος μιας σκόπιμης προσπάθειας του Κρεμλίνου να αποκρύψει τα εγκλήματα πολέμου που διέπραξε στην περιφέρεια του Κιέβου».

Ειδικότερα, το Ινστιτούτο για τη Μελέτη του Πολέμου επικαλέστηκε έρευνα του RFE/FL για την ταξιαρχία, η οποία διεξήχθη μετά από αναφορές για τις σφαγές τον Απρίλιο στα προάστια της ουκρανικής πρωτεύουσας. Η έρευνα διαπίστωσε ότι μετά από σφοδρές μάχες στην περιοχή μεταξύ Ιζιούμ και Σλοβιάνσκ η ταξιαρχία «σε μεγάλο βαθμό έπαψε να υπάρχει».

Από τους 1.500 στρατιώτες που βρίσκονταν στην ταξιαρχία πριν ξεκινήσει ο πόλεμος του Πούτιν εναντίον της Ουκρανίας στις 24 Φεβρουαρίου, 200 με 300 στρατιώτες είναι πιθανό να έχουν σκοτωθεί, σημείωσε το ISW, επικαλούμενο την έρευνα που διεξήγαγε ο ερευνητής δημοσιογράφος της RFE/FL, Μαρκ Κρούτοφ.  Ο Κρούτοφ παρέθεσε επίσης τις εκτιμήσεις του διευθυντή του CNA Russia Studies Μάικλ Κοφμαν ότι η τυπική αναλογία για όσους σκοτώθηκαν προς αυτούς που τραυματίστηκαν στη δράση είναι περίπου 1 προς 3,5, πράγμα που σημαίνει ότι το 64ο SGMRB ενδέχεται να υπέστη έως και 700 έως 1.000 τραυματίες.

«Είναι χαρακτηριστικό για τις ρωσικές μονάδες που είναι τόσο σοβαρά υποβαθμισμένες κατά τη διάρκεια της μάχης να διαλύονται και οι επιζώντες να ανακατανέμονται σε άλλα στοιχεία μάχης, αλλά ο Κρούτοφ σημείωσε ότι ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν δεν μπορεί να διαλύσει το 64ο SGMRB χωρίς ντροπή», ανέφερε η ISW στην τελευταία της αξιολόγηση.

Ο πρόεδρος της Ρωσίας είχε απονείμει στην ταξιαρχία τον χαρακτηρισμό της τιμητικής «φρουράς» στις 18 Απριλίου. Το Ινστιτούτο σημείωσε ότι η ταξιαρχία επέστρεψε εσπευσμένα στη μάχη στην ανατολική Ουκρανία αφού είχε ολοκληρώσει την αποχώρησή του από το Κίεβο χωρίς να δοθεί χρόνος για ανάπαυση. «Εκείνη την εποχή υπήρχαν εικασίες ότι το Κρεμλίνο ήταν πρόθυμο να καταστρέψει την ταξιαρχία στη μάχη για να αποφύγει την αποκάλυψη των εγκλημάτων πολέμου της», ανέφερε το ISW.

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com