Μπρατισλάβα-κορωνοϊός: Εκατοντάδες διαδηλωτές κατά του νόμου για τις διαφορές στην πρόσβαση των εμβολιασμένων

by Times Newsroom 1

Εκατοντάδες διαδηλωτές απέκλεισαν χθες τους δρόμους στο κέντρο της πρωτεύουσας της Σλοβακίας Μπρατισλάβα, διαμαρτυρόμενοι εναντίον ενός νόμου που δίνει στους εμβολιασμένους κατά της Covid-19 πολίτες της χώρας ευκολότερη πρόσβαση σε δημόσιες εκδηλώσεις και χώρους, μετέδωσαν σλοβακικά μέσα ενημέρωσης.

Ονόμος, που απαιτεί από άτομα που δεν έχουν εμβολιαστεί να κάνουν ένα τεστ για να έχουν μια τέτοια πρόσβαση, εγκρίθηκε από το Κοινοβούλιο την Κυριακή και υπογράφηκε τη Δευτέρα από την πρόεδρο Ζουζάνα Τσαπούτοβα.

Με τον νόμο αυτό η Σλοβακία μπήκε σε μια λίστα ολοένα και περισσότερων χωρών που ορίζουν ως προαπαιτούμενο τον πλήρη εμβολιασμό, ή ένα αρνητικό τεστ, για πρόσβαση σε κινηματογράφους, εστιατόρια και άλλους κλειστούς χώρους.

Μικρές ομάδες διαδηλωτών άρχισαν να καταφθάνουν σε μια πλατεία μπροστά από την επίσημη κατοικία της Τσαπούτοβα το πρωί, με τον αριθμό αυτών να αυξάνεται με το πέρασμα της ημέρας, ανέφερε η εφημερίδα Dennik N.

Η διαδήλωση, αν και ειρηνική, διέκοψε την ροή της κυκλοφορίας σε ολόκληρη την πόλη, αλλά η αστυνομία δεν επενέβη για να διαλύσει το πλήθος.

Παρόμοια διαδήλωση πραγματοποιήθηκε την περασμένη Παρασκευή έξω από το κτίριο της Βουλής, όπου οι αστυνομικές δυνάμεις έκαναν χρήση δακρυγόνων εναντίον διαδηλωτών που απέκλεισαν την είσοδο και εκσφενδόνιζαν αυγά στο κτίριο.

Μέχρι σήμερα, το 35,7% του πληθυσμού της χώρας είναι πλήρως εμβολιασμένο, σύμφωνα με τα στοιχεία του Πανεπιστημίου Τζονς Χόπκινς. Πρόκειται για ένα από τα χαμηλότερα κατά κεφαλή ποσοστά εμβολιασμού σε χώρα μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή