Ν. Αναστασιάδης: «Όποια εκτροπή στη Γενεύη θα είναι εις βάρος και των Τουρκοκυπρίων»

by Times Newsroom 1

«Πρόκειται για μια πραγματικά κρίσιμη για την Κύπρο συνάντηση», δήλωσε ο Κύπριος Πρόεδρος Νίκος.Αναστασιάδης στους δημοσιογράφους κατά τη διάρκεια της πτήσης προς τη Γενεύη, για την άτυπη πενταμερή διάσκεψη που έχει συγκαλέσει ο ΓΓ του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες.

Ο Ν. Αναστασιάδης τόνισε στις δηλώσεις του πως «αναγνωρίζοντας ακριβώς την κρισιμότητα μεταβαίνουμε με αποφασιστικότητα και την πολιτική βούληση προκειμένου να συνδράμουμε στο να δημιουργηθούν εκείνες οι προϋποθέσεις που επιτέλους να επαναρχίσει μια ουσιαστική διαπραγμάτευση στη βάση πάντα, και θέλω να το υπογραμμίσω, των ψηφισμάτων των ΗΕ, των ομόφωνων αποφάσεων του Εθνικού Συμβουλίου, των όσων η δήλωση της 25ης του Νοέμβρη διαλαμβάνει και αποτελούν τις παραμέτρους λύσης του Κυπριακού».

Advertisement
End of ad break in 15 s
«Μακάρι και η άλλη πλευρά να προσέλθει με την ανάλογη βούληση, την ανάλογη εκτίμηση, γιατί δεν θα είναι μόνο εις βάρος των Ελληνοκυπρίων η οποιαδήποτε εκτροπή αλλά και εις βάρος των Τουρκοκυπρίων», κατέληξε.

Πρίν αναχωρήσει για την Γενεύη ο Κύπριος Πρόεδρος προήδρευσε σε σύσκεψη του Εθνικού Συμβουλίου, με θέμα την πενταμερή,

Κατά τη σύσκεψη τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του Βάσου Λυσσαρίδη, ο οποίος απεβίωσε σήμερα.

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή