Ν.Χαλκιαδάκης: Ζημιές εκατομμυρίων για τα ξενοδοχεία της Κρήτης από την πτώχευση του Thomas Cook

by Times Newsroom

Όπως είπε, η ζημιά θα προέλθει από οφειλές πριν από την πτώχευση, καθώς από την ώρα της αναγγελίας της πτώχευσης και μετά η διαμονή καλύπτεται. Ο κ.Χαλκιαδάκης είπε ότι ο τουρ οπερέιτορ σταμάτησε τις πληρωμές από τις 15 Ιουλίου, ενώ χαρακτήρισε «ατομική βόμβα» για τον τουρισμό την πτώχευση του Thomas Cook.

Την ίδια εκτίμηση για το ύψος των ζημιών στην Κρήτη έδωσε και ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Ρεθύμνου Μανόλης Τσακαλάκης. Σε ό,τι αφορά το Ρέθυμνο, οι αρμόδιοι βρίσκονται στο στάδιο της συλλογής των υπολοίπων στις καρτέλες χρέωσης και των καταμετρήσεων του κόστους των γκρουπ και μία πρώτη εκτίμηση -όπως ανέφερε- είναι ότι για το Ρέθυμνο το πόσο αφορά γύρω στα 15 εκατομμύρια, τα οποία όμως θα πληρώσει ασφαλιστική εταιρεία ταξιδίων.

Μιλώντας στην ΕΡΤ ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Γρηγόρης Τάσιος δήλωσε για το θέμα αυτό, ότι κρίσιμο είναι ζήτημα της αποπληρωμής που αφορά το διάστημα 60 ημερών πριν την κατάρρευση. Όπως είπε θα υπάρξει ένας δικαστικός αγώνας για την διεκδίκηση των χρημάτων.

Η πρόεδρος της Ενωσης Ξενοδόχων της Κω Κωνσταντίνα Σβύνου ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι το πλήγμα είναι πολύ βαρύ και για το νησί της Κω, αφού το 25% των ξενοδόχων συνεργάζεται με την Thomas Cook. «θα γονατίσουν από το κανόνι»… είπε χαρακτηριστικά η κυρία Σβύνου. Μάλιστα, η πρόεδρος των ξενοδόχων Κω σημειώνει με βεβαιότητα ότι οι πληγέντες ξενοδόχοι δεν θα πληρωθούν για τη «χασούρα» από καμία ασφαλιστική, αφού αυτό ποτέ δεν έχει γίνει ποτέ στο παρελθόν. Η κυρία Σβύνου ζητά από τα αρμόδια υπουργεία να εξετάσουν την φορολογική απαλλαγή των ξενοδοχείων που επλήγησαν.

Αυτή τη στιγμή στην Κρήτη βρίσκονται 22.000 πελάτες του Thomas Cook από όλες τις ευρωπαίκές αγορές.

πηγή: tornosnews.gr

Σχόλια

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή