Ν. Παναγιωτόπουλος: Να μην καταστεί το Αφγανιστάν κρησφύγετο τρομοκρατών

by Times Newsroom 1

Ο υπουργός Εθνικής ‘Αμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος και ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, συμμετείχαν σήμερα στην έκτακτη κοινή συνεδρίαση των υπουργών Εξωτερικών και ‘Αμυνας του ΝΑΤΟ.

Η συνεδρίαση πραγματοποιήθηκε μέσω τηλεδιασκέψεως στην αίθουσα ΣΑΓΕ του υπουργείου Εθνικής ‘Αμυνας.

Όπως ανακοινώθηκε, βασικό θέμα της συνεδρίασης ήταν οι εξελίξεις στο Αφγανιστάν και το χρονοδιάγραμμα αποχωρήσεως συμμαχικών δυνάμεων από τη χώρα.

Ο υπουργός Εθνικής ‘Αμυνας υπογράμμισε τη σημασία που θα έχει η οργανωμένη αποχώρηση των συμμαχικών δυνάμεων, κατά τρόπο που θα διασφαλίζει την ασφάλειά τους, έως ότου ολοκληρωθεί πλήρως. Τόνισε επίσης, τη σημασία να συνεχιστεί η δέσμευση του ΝΑΤΟ, εφ’ όσον τούτο απαιτηθεί, για τη σταθερότητα της χώρας και της ευρύτερης περιοχής.

Ανέδειξε τη σημασία διπλωματικών πρωτοβουλιών ώστε να μην καταστεί το Αφγανιστάν κρησφύγετο τρομοκρατών, γεγονός που θα προκαλέσει μεταναστευτικές ροές προς τη Δύση και θα ανατρέψει την πρόοδο που σημειώθηκε στη δημιουργία θεσμών.

Ακολούθως, ο υπουργός Εθνικής ‘Αμυνας σημείωσε ότι η Ελλάδα έχει επίγνωση του διακυβεύματος στο Αφγανιστάν και θα συμμετάσχει εποικοδομητικά σε συζητήσεις που θα αφορούν στον μελλοντικό ρόλο που θα έχει το ΝΑΤΟ στη χώρα.

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή