Νάνσι Πελόζι: Αποχωρεί από την ηγεσία των Δημοκρατικών στη Βουλή των Αντιπροσώπων

Η Νάνσι Πελόζι δεν θα ζητήσει την επανεκλογή της στην ηγεσία της Κοινοβουλευτικής ομάδας των Δημοκρατικών

by Times Newsroom

Δεν θα επιδιώξει να επανεκλεγεί στην ηγετική της θέση στο Κογκρέσο -τερματίζοντας ένα σερί δύο δεκαετιών- ανακοίνωσε σήμερα η πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Νάνσι Πελόζι.

Συγκεκριμένα, η ίδια δεν θα ζητήσει την επανεκλογή της στην ηγεσία της Κοινοβουλευτικής ομάδας των Δημοκρατικών, δεδομένου ότι τον Ιανουάριο ο έλεγχος της Βουλής «περνάει στα χέρια» των Ρεπουμπλικάνων.

Η ανακοίνωση ήρθε την επομένη αφότου τα ειδησεογραφικά πρακτορεία προέβλεψαν ότι οι Δημοκρατικοί θα χάσουν οριακά την πλειοψηφία τους στη Βουλή των Ρεπουμπλικανών στις ενδιάμεσες εκλογές στις ΗΠΑ.

Την Κυριακή η ίδια είχε δηλώσει ότι δεν έχει σχέδια για την απομάκρυνση της από το Κογκρέσο, σύμφωνα με μία συνέντευξή της στο τηλεοπτικό δίκτυο ABC News.

Η Νάνσι Πελόζι εκλέχθηκε στο Κογκρέσο το 1987, ενώ έγινε η υψηλότερης βαθμίδας γυναίκα στην ιστορία του Κογκρέσου το 2002, όταν εξελέγη βουλευτής της μειοψηφίας της Βουλής στον απόηχο των ενδιάμεσων εκλογών εκείνης της χρονιάς.

Πηγή: CNBC

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com