Νάπολη: Τοιχογραφία του Ντοστογιέφσκι ως απάντηση στο “κόψιμο” του μαθήματός του

Η μεγάλη τοιχογραφία είναι ζωγραφισμένη στη γωνία του τοίχου της Τεχνικής Σχολής Augusto Ridgi.

by Times Newsroom

Εξοργισμένος δηλώνει ο Ναπολιτάνος ​​καλλιτέχνης Jorit με την απόφαση του Πανεπιστημίου του Μιλάνου “Bikoka” να κλείσει το επιστημονικό μάθημα για τον Ντοστογιέφσκι λόγω της σύγκρουσης στην Ουκρανία, αντί να εισαγάγει τη μελέτη της ουκρανικής λογοτεχνίας. Ο ​​καλλιτέχνης αφιέρωσε μια μεγάλη τοιχογραφία στον συγγραφέα των μυθιστορημάτων «Έγκλημα και Τιμωρία», «Αδελφοί Καραμάζοφ» κ.α.

Ο Jorit δήλωσε ότι πολλοί Ιταλοί καταδικάζουν την ενέργεια του Πανεπιστημίου του Μιλάνου, η διοίκηση του οποίου απέσυρε αυτή την απόφαση μετά από αρνητικές αντιδράσεις στο κοινό. Η τοιχογραφία του Ναπολιτάνου καλλιτέχνη βασίζεται στο πορτρέτο του Ντοστογιέφσκι, που ζωγράφισε το 1872 ο Βασίλι Πετρόφ.

Η μεγάλη τοιχογραφία είναι ζωγραφισμένη στη γωνία του τοίχου της Τεχνικής Σχολής Augusto Ridgi. Το δεύτερο μέρος της τοιχογραφίας είναι ένα απόσπασμα από την ταινία του Πιέρ Πάολο Παζολίνι «Γεράκια και σπουργίτια», που προειδοποιεί ότι η ανισότητα στον πλούτο και ο ταξικός πόλεμος θα μπορούσαν να είναι ο μεγαλύτερος κίνδυνος για την παγκόσμια ειρήνη.

Επιμέλεια – Μετάφραση: Λιλιάνα Κούλιτς

Πηγή: ertnews.gr

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com