Ναβάλνι: «Κινδυνεύω να βρεθώ στην απομόνωση των φυλακών»

by Times Newsroom 1

Ο φυλακισμένος επικριτής του Κρεμλίνου Αλεξέι Ναβάλνι, δήλωσε σε ανάρτηση του στο Instagram ότι κινδυνεύει να βρεθεί στην απομόνωση μετά τις τόσες επιπλήξεις που έχει δεχθεί για παραβάσεις των κανονισμών.

Συγκεκριμένα όπως ο ίδιος αναφέρει του έγιναν τέσσερεις επιπλήξεις για παραβάσεις των κανονισμών στις φυλακές «Κολτσάγκινο» όπου κρατήθηκε αρχικά και έξι επιπλήξεις μέσα σε δύο εβδομάδες στις φυλακές ΙΚ-2 «Πακρόφ», που βρίσκονται 100 χιλιόμετρα ανατολικά της Μόσχας και στις οποίες εκτίει ποινή φυλάκισης 2,5 ετών.

Όπως γράφει ο ίδιος στην ανάρτηση του, του έχουν κάνει «20 αναφορές» οι οποίες αυτή την στιγμή εξετάζονται. Συγκεκριμένα αναφέρει τις ακόλουθες παραβάσεις για τις οποίες τον κατηγορούν ότι διέπραξε: σηκώθηκα από το κρεβάτι μου 10 λεπτά πριν ακούσω την εντολή «έγερση», «αρνήθηκα να βγω για γυμναστική, λέγοντας στον υπεύθυνο ‘καλύτερα να πάμε για καφέ’» , «αρνήθηκα να παρακολουθήσω μια βιντεοδιάλεξη την οποία χαρακτήρισα ‘βλακώδη’», «στη συνάντηση με τους δικηγόρους μου φορούσα αθλητική φόρμα».

«Τώρα περιμένω να μου κάνουν επίπληξη με την διατύπωση που θα λέει «γελούσε πολύ, παρότι σύμφωνα με το πρόγραμμα της ημέρας έπρεπε να υποφέρει», γράφει ειρωνικά ο Ναβάλνι.

Σύμφωνα με τον ίδιο τις επιπλήξεις τις κάνει το πειθαρχικό συμβούλιο που απαρτίζεται από επτά μέλη. «Όταν με μαλώνουν, καθήμενοι κάτω από τη φωτογραφία του Πούτιν, θυμάμαι όταν με μάλωναν στο παιδαγωγικό συμβούλιο στο σχολείο. Μοιάζει πολύ».

Στις 26 Μαρτίου ο Ναβάλνι είχε ανακοινώσει ότι η υγεία του επιδεινώνεται, όπως ότι πονάει πολύ η πλάτη του και το δεξί του πόδι. Μέσω των δικηγόρων του υπέβαλε αίτηση ζητώντας να τον επισκεφθεί γιατρός για να τον εξετάσει και να ελέγξουν τα περιστατικά συστηματικής άρνησης να του παράσχουν ιατρική βοήθεια.

Επίσης ζήτησε να μπορεί να κοιμάται οκτώ ώρες, καθώς μέχρι τώρα κάθε ώρα κατά την διάρκεια της νύχτας τον ξυπνάει ο φρουρός για να κάνει έλεγχο. Μετά από όλα αυτή η σύζυγός του Γιούλια Ναβάλναγια είχε ζητήσει από τον πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν την άμεση απελευθέρωση του συζύγου της, ωστόσο ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ είχε δηλώσει ότι το Κρεμλίνο δεν θα απαντήσει σ’ ένα τέτοιο αίτημα, για το οποίο είναι αρμόδια η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Φυλακών της Ρωσίας.

Τα μέλη της Κοινωνικής επιτροπής παρατηρητών της περιοχής Βλαντίμιρ που επισκέφθηκαν τον Ναβάλνι στις 27 Μαρτίου, είχαν δηλώσει ότι ο Ναβάλνι είχε ζητήσει να κάνει αναλγητικές ενέσεις, παραπονούμενος ότι τον πονάει το πόδι του. Ο ίδιος ωστόσο περπατάει μόνος του.

Πηγές: ΑΜΠΕ- Reuters-Novaya Gazeta

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή