NBA: Νίκησαν οι Σέλτικς – Συγκλόνισε η μονομαχία Αντετοκούνμπο-Τέιτουμ και όλα θα κριθούν στο 7ο ματς

Οι Μπακς ηττήθηκαν με 108-95 – Οι δύο σούπερσταρ έβαλαν 44 και 46 πόντους αντίστοιχα! - Δείτε highlights

by Times Newsroom

Οι Μιλγουόκι Μπακς δεν κατάφεραν να «κλείσουν» τη σειρά των ημιτελικής της ανατολικής περιφέρειας του NBA με τους Μπόστον Σέλτικς στο «Fiserv Forum». Ηττήθηκαν με 108-95 και όλα θα κριθούν στο 7ο παιχνίδι το οποίο θα διεξαχθεί αύριο (15/5, 22:30) στη Βοστώνη.

Ανεξαρτήτως του αποτελέσματος το ματς θα μείνει στην ιστορία για τη συγκλονιστική μονομαχία του Γιάννη Αντετοκούνμπο με τον Τζέισον Τέιτουμ. Σπάνιο φαινόμενο να κάνουν τέτοια εμφάνιση στο ίδιο παιχνίδι και να το μετατρέπουν ουσιαστικά σε ένας εναντίον ενός. Ο «Greek Freak» ολοκλήρωσε με 44 πόντους (14/30 σουτ εντός πεδιάς, 2/3 τρίποντα, 14/15 ελεύθερες βολές), 20 ριμπάουντ, έξι ασίστ, ένα κλέψιμο και δύο μπλοκ σε 41 λεπτά.

Ο «JT», από τη μεριά του έβαλε 46 πόντους (17/32, με 7/15 τρίποντα) και οδήγησε τους Σέλτικς στην επικράτηση και τους έδωσε το δικαίωμα να παίξουν μπροστά στο κοινό τους για να πάρουν το «εισιτήριο» για τους τελικούς της Ανατολής, όπου περιμένουν ήδη οι Μαϊάμι Χιτ.

Στην πρώτη περίοδο ο Γιάννης Αντετοκούνμπο πήγε για… δουλειά από νωρίς. Έβαλε 17 από τους 28 πόντους των Μιλγουόκι Μπακς αναγκάζοντας τους Μπόστον Σέλτικς να «φορτωθούν» από νωρίς με φάουλ. Η «τρομακτική» παρουσία του στο ζωγραφιστό και η ενέργειά του στην άμυνα, δε, ώθησαν τους Σέλτικς να σουτάρουν κυρίως από την περιφέρεια. Τα «ελάφια» βρέθηκαν να χάνουν με 28-26 στο τέλος του πρώτου 12λεπτου. Ωστόσο, δεν κατάφεραν να… γυρίσουν το μομέντουμ.

Η επίθεση των Μπακς «κόλλησε», η άμυνά τους δεν ήταν πια τόσο αποτελεσματική και οι Σέλτικς έβαλαν… ποικιλία στο παιχνίδι τους. Νωρίς στη δεύτερη περίοδο πήραν κεφάλι στο σκορ με 38-30, αν και παράλληλα συνέχισαν να εκτελούν πίσω από τη γραμμή των 6,75μ. Έπειτα από 15 λεπτά αγώνα είχαν 10/17 εύστοχα τρίποντα! Έτσι, το πρώτο μέρος έκλεισε με δύο κακές ειδήσεις για τους Μπακς – ο Γιάννης Αντετοκούνμπο είχε τρία φάουλ (έβαλε μόλις τέσσερις πόντους σ’ αυτή την περίοδο) και οι Σέλτικς ήταν μπροστά με δέκα (53-43).

Στην 3η περίοδο, οι Μπακς αντέδρασαν και βελτιώθηκαν κυρίως επιθετικά, αλλά αμυντικά δεν ανέβασαν την απόδοσή τους με αποτέλεσμα οι Σέλτικς να διαχειριστούν την κατάσταση και το σκορ. Το γεγονός πως ο «Greek Freak» έκανε το 4ο φάουλ του με 7′:54” πριν από την λήξη του 12λεπτου σαφώς και επηρέασε την ομάδα του. Βέβαια, το προσπάθησε να ξαναβάλει την ομάδα στη διεκδίκηση του ματς με 11 πόντους, αλλά δεν υπήρχε άλλη βοήθεια (Χόλιντεϊ 17 π., Κόνατον 14 π.). Την ίδια στιγμή ο Τζέισον Τέιτουμ είχε πάρει… φωτιά για τους Σέλτικς και μετρούσε κιόλας 31 πόντους (83-70 οι Σέλτικς).

Στην 4η και τελευταία περίοδο, οι Μπακς κατάφεραν και μείωσαν τη διαφορά μέχρι και τους τέσσερις πόντους χάρη σε τρίποντο του Γιάννη Αντετοκούνμπο. Ήταν το καλύτερο, όμως, που κατάφεραν. Οι Σέλτικς για ακόμη μια φορά βρήκαν τις απαντήσεις με τον Τέιτουμ να συνεχίζει το… βιολί του και να έχει συμπαραστάτες τους Τζέιλεν Μπράουν (22 π.) και Μάρκους Σμαρτ (21 π.).

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com