ΝΔ για ΣΥΡΙΖΑ: Έστησαν μια άθλια σκευωρία και τώρα ζητούν και τα ρέστα

Αιχμηρή απάντηση της Πειραιώς στην ανακοίνωση της Κουμουνδούρου για την υπόθεση της Novartis

by Times Newsroom

Κριτική στην κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό εξαπέλυσε τη Δευτέρα ο τομεάρχης Δικαιοσύνης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Θεόφιλος Ξανθόπουλος, με αφορμή όσα ακούστηκαν στη χθεσινή συζήτηση στη Βουλή, αναφερόμενος, ιδιαίτερα στην «πρωτοφανή» και «ωμή παρέμβαση», όπως καταγγέλλει, του Κυριάκου Μητσοτάκη στη δικαιοσύνη.

Σύμφωνα με τον βουλευτή της αξιωματικής αντιπολίτευσης, «οι απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί περί “υποκόσμου και συμμορίας”, τις οποίες απηύθυνε ο πρωθυπουργός στη Βουλή κατά δημοσιογράφων που αποκάλυψαν πτυχές του σκανδάλου Novartis και καλούνται ως κατηγορούμενοι, συνιστούν ευθεία παρέμβαση στη δικαιοσύνη, καταργούν το τεκμήριο αθωότητας, στοχοποιούν την ερευνητική δημοσιογραφία, υπονομεύουν συνολικά το κράτος δικαίου».

Προσθέτει πως «είναι πραγματικά πρωτοφανές, ο πρωθυπουργός της χώρας, να παραβιάζει με τέτοιο ωμό τρόπο, την διάκριση των εξουσιών και την θεσμική λειτουργία της δημοκρατίας», ενώ «εάν ληφθεί υπόψη και το γεγονός ότι άλλος δημοσιογράφος καλείται για παροχή εξηγήσεων επειδή έκανε απλώς ρεπορτάζ για την κινητοποίηση μαθητών λυκείου, έχουμε κάθε λόγο να ανησυχούμε».

«Ο κ. Μητσοτάκης και η κυβέρνηση του έχουν ακέραια την ευθύνη για την απαράδεκτη αυτή κατάσταση και την ποινικοποίηση της δημοσιογραφικής έρευνας. Οι ανακοινώσεις καταδίκης των διώξεων δημοσιογράφων από τις διεθνείς δημοσιογραφικές οργανώσεις αλλά και την Πλατφόρμα του Συμβουλίου της Ευρώπης για την ασφάλεια των δημοσιογράφων, αποτελούν κόλαφο για την ελληνική κυβέρνηση. Οι μόνες αποτελεσματικές λειτουργίες του “επιτελικού” κράτους αποδείχθηκαν τελικά ο αυταρχισμός και η καταστολή. Η Ελλάδα μετατρέπεται σε μαύρο πρόβατο της Ευρώπης, συναγωνιζόμενη την Πολωνία και την Τουρκία! Φύγετε», κατέληξε ο κ. Ξανθόπουλος.

Νέα Δημοκρατία: Η σκευωρία κατέρρευσε, οι πρωταγωνιστές της βρίσκονται στα χέρια της Δικαιοσύνης

Στα παραπάνω έσπευσε να απαντήσει το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας: «Αντί ο κ. Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ να ζητήσουν συγγνώμη από τα 10 πολιτικά πρόσωπα που στοχοποίησαν συστηματικά, με όργανο τον διαβόητο “Ρασπούτιν” της εποχής και το στήσιμο μιας άθλιας σκευωρίας, ζητούν και τα ρέστα από πάνω».

Όμως «η σκευωρία κατέρρευσε και οι πρωταγωνιστές της βρίσκονται σήμερα στα χέρια της Δικαιοσύνης. Ένας στο Ειδικό Δικαστήριο και οι άλλοι κατηγορούμενοι ή ύποπτοι.

Όχι για την άποψη τους. Καλούνται από την ανεξάρτητη δικαιοσύνη ως ύποπτοι για την τέλεση κακουργημάτων που έχουν σχέση με τη συμμετοχή στο στήσιμο της υπόθεσης», τονίζει η Πειραιώς.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ αντί να βρει, έστω και τώρα, το θάρρος να ζητήσει συγγνώμη εξακολουθεί να προσβάλλει την ανεξάρτητη δικαιοσύνη. Τον καλούμε ξανά να απαντήσει: ο Άρειος Πάγος εκτελεί πολιτικές εντολές; Εμπιστεύεται την Δικαιοσύνη ή όχι; Είναι απαράδεκτο το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, προκειμένου να υπερασπιστεί τους εκλεκτούς του, να αμφισβητεί τους θεσμούς», καταλήγει η ανακοίνωση της ΝΔ.

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com