ΝΔ για τροπολογία στην Ευρωβουλή: Αντί να ντρέπονται στον ΣΥΡΙΖΑ ζητούν και τα ρέστα

Τι αναφέρει η ανακοίνωση της

by Times Newsroom

«Αντί στον ΣΥΡΙΖΑ να ντρέπονται για την διαχρονικά τουλάχιστον επαμφοτερίζουσα στάση τους στις πρωτοβουλίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης για κυρώσεις σε βάρος της Ρωσίας, επιχειρούν να ζητήσουν και τα ρέστα», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΝΔ απαντώντας στην κριτική του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με τη στάση των ευρωβουλευτών της ΝΔ σε τροπολογία που κατατέθηκε στο Ευρωκοινοβούλιο, και η οποία σύμφωνα με την ανακοίνωση επιδιώκει «μικροκομματικά συμφέροντα».

Η ΝΔ αναφέρει: «Κατέθεσαν μια τροπολογία για δήθεν φορολογικούς παραδείσους, την οποία έχουν καταθέσει επανειλημμένα και στο παρελθόν και που αυτή τη φορά επιχειρούν να συνδέσουν με την επιβολή κυρώσεων κατά της Ρωσίας για να στήσουν το χυδαίο fake αφήγημά τους. Φυσικά γνωρίζουν ότι τις πραγματικές κυρώσεις κατά της Ρωσίας έχουν από την πρώτη στιγμή στηρίξει η ΝΔ, το ΕΛΚ και σύσσωμο το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο».

Η ΝΔ τονίζει ότι «με μια απλή ανάγνωση της τροπολογίας είναι προφανής η επιδίωξη ικανοποίησης μικροκομματικών σκοπιμοτήτων. Γι’ αυτό και κανένα κόμμα δεν την υιοθέτησε με αποτέλεσμα να καταψηφιστεί» και προσθέτει: «Τι μας λέει, λοιπόν, ο ΣΥΡΙΖΑ που έχει καταψηφίσει σειρά πρωτοβουλιών σε βάρος της Ρωσίας; Ότι η πλειοψηφία των ευρωβουλευτών που δεν συμφώνησαν με αυτό που πρότειναν, είναι υπέρ του Πούτιν και των ολιγαρχών του κι ο ΣΥΡΙΖΑ εναντίον; Ότι η πλειοψηφία της Ευρωβουλής που έχει τηρήσει σαφή και καθαρή στάση εναντίον της ρωσικής εισβολής, τάχθηκε υπέρ των Ρώσων ολιγαρχών;».

Και η ΝΔ καταλήγει: «Θα μπορούσε να είναι φάρσα, αλλά είναι νέο ρεκόρ θράσους, υποκρισίας και χυδαιότητας. Δεν πρόκειται με μυθεύματα να αναιρέσουν το γεγονός ότι μόλις προ ημερών, κόντρα στην πλειοψηφία, δεν ψήφισαν υπέρ της παροχής οικονομικής βοήθειας στην Ουκρανία. Δεν κοροϊδεύουν κανέναν όσο κι αν προσπαθούν».

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή