ΝΔ: Οι Έλληνες δεν είναι λωτοφάγοι και θυμούνται τις δραματικές στιγμές τις μέρες του 2015

«Θα περίμενε κάποιος από τον ΣΥΡΙΖΑ, σιωπή. Αντ΄ αυτού ζητάει και τα ρέστα»

by Times Newsroom

Η Νέα Δημοκρατία εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία σχολίασε τη θέση που εξέδωσε η αξιωματική αντιπολίτευση, με το οποίο κατηγόρησε τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ότι προσπαθεί να «γράψει ξανά» την Ιστορία του τόπου.

Η ΝΔ λοιπόν, αναφέρει ότι «πράγματι οι Έλληνες δεν είναι λωτοφάγοι. Και θυμούνται πολύ καλά τις δραματικές στιγμές που έζησαν αυτές τις μέρες το 2015, όταν η χώρα βρέθηκε στο χείλος του γκρεμού εξ αιτίας των τυχοδιωκτικών επιλογών του κ. Τσίπρα και του κ. Βαρουφάκη».

«Θυμούνται πολύ καλά την απόγνωση των συνταξιούχων και των άλλων πολιτών στις ουρές των ΑΤΜ των τραπεζών, περιμένοντας να βγάλουν ένα μικρό κομμάτι από τις οικονομίες τους. Θυμούνται πολύ καλά πώς φθάσαμε στο 3ο αχρείαστο μνημόνιο, που κόστισε περίπου 100 δισ. ευρώ και τα όσα ακολούθησαν με φόρους, περικοπές και καταβαράθρωση της μεσαίας τάξης. Θυμούνται πολύ καλά τις “κωλοτούμπες ” του κ. Τσίπρα που μετέτρεψε το “όχι” σε “ναι” σε μια νύχτα», προσθέτει στη συνέχεια.

«Αυτό που θα περίμενε κάποιος από τον ΣΥΡΙΖΑ, θα ήταν σιωπή. Αντ΄ αυτού ζητάει και τα ρέστα. Και αναθερμαίνει ξανά τη συμμαχία με τον κ. Βαρουφάκη. Μόνο που το 2022, δεν είναι 2015», καταλήγει η ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας.

Η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ

Ο ΣΥΡΙΖΑ εξέδωσε ανακοίνωση, με την οποία αναφέρει ότι ο πρωθυπουργός «προσπαθεί να ξαναγράψει την πρόσφατη Ιστορία» και να «εξαπατήσει για ακόμη μια φορά τον ελληνικό λαό».

Συγκεκριμένα, η αξιωματική αντιπολίτευση σημειώνει ότι «ο κ. Μητσοτάκης για ακόμη μία φορά με ασύστολα ψεύδη προσπαθεί να ξαναγράψει την πρόσφατη Ιστορία του τόπου νομίζοντας ότι οι Έλληνες πολίτες είναι λωτοφάγοι».Επίσης, απαντά στο πρωθυπουργό, «υπενθυμίζοντας» του ότι «είναι ο πρόεδρος του κόμματος που χρεοκόπησε τη χώρα, την οδήγησε στα μνημόνια και τον ελληνικό λαό στην πιο βαθιά φτωχοποίηση», «ότι η κυβέρνηση Σαμαρά- Βενιζέλου της οποίας ήταν πρωτοκλασάτος υπουργός παρέδωσε το 2015 στην κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ 21 δισεκατομμύρια αποπληρωμές, χωρίς ταμειακά διαθέσιμα και πρόσβαση στις αγορές», «ότι ο ίδιος παρέλαβε το 2019 από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ την χώρα εκτός μνημονίων, με ρυθμισμένο χρέος, πρόσβαση στις αγορές, 10 συνεχόμενα τρίμηνα ανάπτυξης και 37 δισεκατομμύρια στα δημόσια ταμεία» καθώς και ότι «η απόφαση για την έξοδο από την ενισχυμένη εποπτεία είχε ληφθεί τον Αύγουστο του 2018 επί ΣΥΡΙΖΑ και είχε οριστεί για τον Αύγουστο του 2022, ώστε να μπορεί σήμερα ο ίδιος με γελοίους πανηγυρισμούς να την εμφανίζει τάχα ως δικό του επίτευγμα».

«Όσο κι αν προσπαθεί ο κ. Μητσοτάκης να εξαπατήσει για ακόμη μια φορά τον ελληνικό λαό, οι πολίτες γνωρίζουν, κρίνουν και συγκρίνουν τα πεπραγμένα των κυβερνήσεων της Δεξιάς που μόνο συμφορές έφεραν στον τόπο και της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ που θωράκισε τη χώρα, κράτησε την κοινωνία όρθια και άνοιξε τον δρόμο για την ανάπτυξη», τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και καταλήγει με το εξής «υστερόγραφο»:

«Θα είχε ενδιαφέρον να μάθουμε αν εξήγησε στην κυρία Βεστάγκερ πώς γίνεται, ο εκλεκτός του, που τοποθετήθηκε με τρόπο πραξικοπηματικό στη θέση της κυρίας Θάνου στη μέση της θητείας της Επιτροπής Ανταγωνισμού, τώρα να καταγγέλλει την κυβέρνηση ότι τοποθετεί κομματική εγκάθετη αντιπρόεδρο και ότι τον άφησαν χωρίς υπαλλήλους για να μην πραγματοποιεί ελέγχους και να μην επιβάλλει πρόστιμα στην αισχροκέρδεια».

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή