ΝΔ: Πριν καν ολοκληρωθεί η επίσκεψη Μητσοτάκη στις ΗΠΑ ο Τζανακόπουλος κατέληξε στο συμπέρασμα ότι «απέτυχε»

«Ο ΣΥΡΙΖΑ επιμένει σταθερά στην αντιπολιτευτική μιζέρια» σχολίασε η ΝΔ

by Times Newsroom

Κόντρα ξέσπασε ανάμεσα στη ΝΔ και τον γραμματέα του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρη Τζανακόπουλο με αφορμή τη δήλωση του τελευταίου που έκρινε ως αποτυχημένη την επίσκεψη Μητσοτάκη στις ΗΠΑ πριν την ολοκλήρωσή της.

Αντιπολιτευτική μιζέρια

Η ΝΔ χρεώνει περίσσευμα μικροψυχίας στον γραμματέα του ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή τις πρωινές του δηλώσεις και κάνει λόγο για πετυχημένο ταξίδι του πρωθυπουργού ενώ «ο ΣΥΡΙΖΑ επιμένει στην αντιπολιτευτική μιζέρια».

Αναλυτικότερα το σχόλιο της ΝΔ με αφορμή τις δηλώσεις του κ. Τζανακόπουλου έχει ως εξής:

«Τη στιγμή που ο Κυριάκος Μητσοτάκης, βρίσκεται στην Ουάσιγκτον, έχει συναντήσεις με την ηγεσία των ΗΠΑ κι ετοιμάζεται να μιλήσει στο Κογκρέσο, κάτι που γίνεται για πρώτη φορά από Ελληνα Πρωθυπουργό και αποτελεί τιμή για τη χώρα, ο Γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ Δ.Τζανακόπουλος, έχει ήδη καταλήξει στο συμπέρασμα ότι η επίσκεψη «απέτυχε».

»Είναι πράγματι θλιβερό ο ΣΥΡΙΖΑ, να βλέπει μια σημαντική επίσκεψη για τα συμφέροντα της χώρας μέσα από τα κομματικά του γυαλιά και να δείχνει αυτό το περίσσευμα μικροψυχίας. Το πετυχημένο ταξίδι του Πρωθυπουργού είναι κέρδος για την Ελλάδα. Ο ΣΥΡΙΖΑ επιμένει σταθερά στην αντιπολιτευτική μιζέρια. Οι πολίτες βλέπουν και κρίνουν».

Οι προϋποθέσεις επιτυχίας

Σημειώνεται ότι νωρίτερα κομματικές πηγές του ΣΥΡΙΖΑ είχαν επαναφέρει τις προϋποθέσεις που είχε θέσει ο Αλέξης Τσίπρας στη Βουλή για να αξιολογηθεί το ταξίδι του Κυριάκου Μητσοτάκη στις ΗΠΑ. Σύμφωνα με την Κουμουνδούρου «ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ και ο κ. Τσίπρας στη συζήτηση της περασμένης εβδομάδας για τις βάσεις καθώς και στις συνεντεύξεις του, τοποθετήθηκαν ξεκάθαρα για τις προϋποθέσεις επιτυχίας της συνάντησης του κ. Μητσοτάκη με τον Πρόεδρο Μπάιντεν».

«Δηλαδή», υπενθύμιζαν οι κομματικές πηγές του ΣΥΡΙΖΑ, «αποτροπή πώλησης των F16 στην Τουρκία και όχι νέο ράλι εξοπλισμών με αγορά F35 ύψους 4 δισ. ως αντιστάθμισμα», «ρητή καταδίκη της τουρκικής επιθετικότητας στο Αιγαίο» και «προϋποθέσεις για την ενσωμάτωση της Τουρκίας στη νέα αρχιτεκτονική ενέργειας».

«Περιμένουμε να ολοκληρωθεί το ταξίδι του κ. Μητσοτάκη στις ΗΠΑ, μέχρι τότε δεν θα σχολιάσουμε κάτι περαιτέρω», ανέφεραν οι πηγές του ΣΥΡΙΖΑ.

Θα δώσουμε μερικά δισ ακόμα στους Αμερικανούς

Νωρίτερα το πρωί ο Δημήτρης Τζανακόπουλος μιλώντας στον Σκάι αρχικά είπε ότι δεν μπορεί να μιλήσει για θετικό πρόσημο στην παρουσία Μητσοτάκη στην Ουάσινγκτον και διέκρινε όπως είπε αμηχανία από πλευράς κυβέρνησης και κυβερνητικών στελεχών ως προς την αποτίμηση της συνάντησης με Μπάιντεν.

Οπως χαρακτηριστικά ο κ. Τζανακόπουλος «δεν φάνηκε να ιδρώνει το αυτί των Αμερικανών» παρά την υπερψήφιση της τροποποίησης της Συμφωνίας Αμοιβαίας Αμυντικής Συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας και ΗΠΑ η οποία εμπεδώνει «το δόγμα της εξωτερικής πολιτικής του, δεδομένου του προβλέψιμου συμμάχου, που στο τέλος δεν παίρνει τίποτα»!

«Το ήξερα ότι η συνάντηση αυτή είχε αποτύχει πριν καν ξεκινήσει, διότι ο Μητσοτάκης τα είχε δώσει όλα πριν από το ταξίδι και δεν είχε στόχο να ζητήσει τίποτα», υπογράμμισε ο κ. Τζανακόπουλος προσθέτοντας ότι «δεν ζητήσαμε τίποτα και δεν πήραμε τίποτα». Η ΜDCA δεν αναβαθμίζει ούτε κατ’ ελάχιστο τον ρόλο της Ελλάδας, επανέλαβε, και χαρακτήρισε αποτυχημένη την εξωτερική πολιτική της κυβέρνησης, η οποία, όπως είπε, καθηλώνει τη χώρα σε απλό παρατηρητή των εξελίξεων.

Σε ότι αφορά την ανακοίνωση του πρωθυπουργού για τα F-35  τόνισε ότι «ναι, θα δώσουμε μερικά δισ. ακόμη στους Αμερικάνους» και συμπλήρωσε ότι «δεν μας φθάνουν τα 10 δισ. που δώσαμε για τα εξοπλιστικά, θα δώσουμε τώρα άλλα τόσα. Δεν είναι λύση τα F-35. Δεν είναι δόγμα εξωτερικής πολιτικής αυτό».

Έσχατα σκαλιά του λαϊκισμού

Ο βουλευτής της ΝΔ και πρώην υπουργός Γιώργος Κουμουτσάκος που ήταν στο ίδιο πάνελ με τον Δημήτρη Τζανακόπουλο σχολίασε πως το γεγονός ότι χαρακτηρίζεται η επίσκεψη Μητσοτάκη πριν ακόμα τελειώσει ως αποτυχημένη αποτελεί «λυπηρή κατηφόρα στα έσχατα σκαλιά του λαϊκισμού«.

 

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή