ΝΔ: Ζητάει και τα ρέστα ο κ. Τσίπρας αντί να απολογείται για το σκάνδαλο της ανακεφαλαιοποίησης τραπεζών

by Times Newsroom 1

«Ο κ. Τσίπρας αντί να απολογείται για το μεγάλο σκάνδαλο της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών επί των ημερών του με τεράστια ζημιά για το ελληνικό δημόσιο και τους φορολογούμενους, ζητάει και τα ρέστα και διατυπώνει απειλές», τονίζει σε ανακοίνωσή της η Νέα Δημοκρατία, αναφερόμενη στο υπόμνημα του κ. Τσίπρα για την τράπεζα Πειραιώς.

Στην ανακεφαλαιοποίηση του 2014, συμπληρώνει η ΝΔ,  «οι τράπεζες είχαν αξία 27 δις, ενώ στην ανακεφαλαιοποίηση του 2015 είχαν καταρρεύσει στο 1 δισ.».

«Το μερίδιο του ΤΧΣ από αξία 19 δις κατέρρευσε σε λιγότερο από 1 δισ. Χασούρα για το ΤΧΣ 18 δις! Κι έχει το θράσος σήμερα να μιλάει για το κόστος στο Δημόσιο. Το 2015  το ΤΧΣ έχασε το 99,4% και μαζί του και οι μικρομέτοχοι που δεν μπορούσαν καν να συμμετάσχουν στην αύξηση», επισημαίνει η ΝΔ.

Η κυβέρνηση, αναφέρει η ΝΔ,  «σταθερά προτάσσει το δημόσιο συμφέρον. Η Τράπεζα Πειραιώς με την ανακεφαλαιοποίηση θα επιστρέψει στη δουλειά της, που είναι να δίνει ακόμη περισσότερα δάνεια στην πραγματική οικονομία».

«Η εικόνα της Ελλάδας έχει αλλάξει και  οι διεθνείς επενδυτές αυξάνουν διαρκώς το ενδιαφέρον τους να βάλουν χρήματα στη χώρα μας. Αυτό προφανώς ενοχλεί τον κ. Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ. Όμως ωφελεί τους πολίτες», καταλήγει στην ανακοίνωσή της η ΝΔ.

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή