Νέα «αγκαλιά» Τσίπρα στο αντιεμβολιαστικό κίνημα

by Times Newsroom 1

Συνεχείς βουτιές στο λαϊκιστικό παρελθόν του πραγματοποιεί ο ΣΥΡΙΖΑ, αποδεικνύοντας όχι μόνο ότι δεν επιθυμεί, αλλά και ότι δεν μπορεί να προσεγγίσει το προοδευτικό κέντρο και τη σοσιαλδημοκρατία, ούτε να διαδραματίσει ρόλο υπεύθυνης αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Τα πεδία στα οποία η αξιωματική αντιπολίτευση στην αρχή κάνει ντόρο λίγων ωρών ή ημερών και στη συνέχεια διαψεύδεται. Στην παιδεία, την Υγεία, στην εργασία, στην οικονομία, η Κουμουνδούρου «τρώει τα μούτρα της» συνεχώς. Σε κάποιες περιπτώσεις, όπως τη δήθεν κατάργηση του 8ώρου ή τον δήθεν αποκλεισμό των αρίστων από τα ΑΕΙ, οι επιτελείς του κ. Τσίπρα είναι ικανοποιημένοι από το θόρυβο που προκάλεσαν και διαχειρίζονται τη διάψευσή τους με χαμηλούς τόνους. Σε άλλες περιπτώσεις, όπως η δήθεν απόρριψη του Σχεδίου 2.0 για την αξιοποίηση των κοινοτικών κονδυλίων το επόμενο διάστημα, η διάψευσή τους κάνει θόρυβο και στο παρασκήνιο αναγκάζονται να απολογηθούν σε κοινοτικό επίπεδο.

Στο μείζον ζήτημα της αντιμετώπισης των επιπτώσεων της πανδημίας, ο ΣΥΡΙΖΑ όχι απλά συνεχίζει στο θολό δρόμο που χάραξε, αλλά διαχειρίζεται την εθνική κρίση όπως διαχειρίστηκε την οικονομική κρίση το 2013 για να ανέβει τα σκαλοπάτια της εξουσίας. Με fake news και ψεύτικες υποσχέσεις προς όλους, χωρίς εξαιρέσεις.

Πριν καταλήξει η κυβέρνηση στη νομοθετική διάταξη για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό, ο κ. Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ έλεγαν ναι στον υποχρεωτικό εμβολιασμό, υπό προϋποθέσεις. Ηταν στο πλαίσιο της… στροφής του κ. Τσίπρα υπέρ του εμβολιασμού, προκειμένου να μετριάσει τις αρνητικές εντυπώσεις που προκαλούσε στην κοινή γνώμη (ανεξαρτήτως κομματικής προτίμησης) το αντιεμβολιαστικό παραλήρημα Πολάκη. Το οποίο είχε και πολύ μεγαλύτερο αντίκτυπο στην κοινή γνώμη, από τα επίσημα… μισόλογα της Κουμουνδούρου υπέρ του εμβολιασμού.

Χθες, που έγινε γνωστή η νομοθετική διάταξη της κυβέρνησης για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό, ο ΣΥΡΙΖΑ, με ανακοίνωση των κ.κ. Ξανθού και Ξενογιαννακοπούλου, εκφράζει την κάθετη διαφωνία του με τους υποχρεωτικούς εμβολιασμούς στο υγειονομικό προσωπικό των νοσοκομείων και των δομών φροντίδας ηλικιωμένων και ατόμων με αναπηρία και υποστηρίζει ό,τι εκφράζει ο ΣΥΡΙΖΑ, σημειώνοντας πως η σχετική κυβερνητική τροπολογία δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή.

Απίστευτο, αλλά αληθινό. Η αξιωματική αντιπολίτευση στην Ελλάδα διαφωνεί με τον υποχρεωτικό εμβολιασμό του υγειονομικού προσωπικού των νοσοκομείων και των δομών φροντίδας ηλικιωμένων και ατόμων με αναπηρία!

«Η κυβέρνηση, αγνοώντας την εισήγηση της Εθνικής Επιτροπής Βιοηθικής για “κλιμακούμενες πρωτοβουλίες της Πολιτείας” και δράσεις στοχευμένης ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης με στόχο τον εκούσιο εμβολιασμό των πολιτών, προχώρησε στην κατάθεση τροπολογίας που θεσπίζει την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού για το προσωπικό των δημόσιων και ιδιωτικών δομών υγείας και των μονάδων φροντίδας ηλικιωμένων ή ατόμων με αναπηρία . Χωρίς να έχουν εξαντληθεί τα περιθώρια εφαρμογής συναινετικών μέτρων που προάγουν την ηθική της ευθύνης και της κοινωνικής αλληλεγγύης. Και , κυρίως, χωρίς καμιά προστασία του θεμελιώδους δικαιώματος στην εργασία, αλλά , αντίθετα, με ρητή πρόβλεψη για αναστολή καθηκόντων και μη καταβολή αποδοχών σε ανεμβολίαστο προσωπικό του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα. Στην πράξη αυτό σημαίνει απολύσεις εργαζομένων στις ιδιωτικές δομές και συμβασιούχων σε δομές του ΕΣΥ και σε προνοιακά ιδρύματα. Ειδικά στον δημόσιο τομέα, το κράτος ως εργοδότης δεν μπορεί να στερήσει το μισθό των δημοσίων υπαλλήλων (μονίμων ή συμβασιούχων) και να τους δημιουργήσει βιοποριστικό πρόβλημα. Η αναγκαστική άδεια άνευ αποδοχών είναι τιμωρητική και δεν είναι αποδεκτή. Ο κ. Μητσοτάκης στην πραγματικότητα επαναφέρει με νέους όρους τη διαθεσιμότητα στο Δημόσιο!», δηλώνει η αξιωματική αντιπολίτευση, για μία διάταξη όπου δεν υπάρχει πουθενά, ούτε άμεσα ούτε έμμεσα, η απειλή απόλυσης.

Ο ΣΥΡΙΖΑ διαφωνεί με τον υποχρεωτικό εμβολιασμό εργαζομένων στη νοσηλεία ασθενών και τη φροντίδα ηλικιωμένων ή ευπαθών ομάδων, τον οποίο ως χθες θεωρούσε επιβεβλημένο.

Για να δικαιολογήσει τη νέα «αγκαλιά» στο αντιεμβολιαστικό κίνημα (σ.σ.: αντίστοιχη με αυτή που θέλει να κάνει ο κ. Τσίπρας στους διοργανωτές των κορονοπάρτι στη Μύκονο με την… αιφνίδια επίσκεψή του στο νησί μετά την ανακοίνωση περιοριστικών μέτρων) ο ΣΥΡΙΖΑ λέει ότι στη νομοθετική διάταξη «δεν υπάρχουν ισχυρές δικλίδες ασφαλείας για την εργασία και το εισόδημα του προσωπικού και για την αξιοποίηση των ανεμβολίαστων εργαζομένων σε άλλα καθήκοντα».

Σήμερα στη Μύκονο, ο κ. Τσίπρας μπορεί να ξαναπεί ότι ο ίδιος μπορεί να πείσει τους ανεμβολίαστους να εμβολιαστούν. Εκτός από τον κ. Πολάκη, που όχι μόνο αδυνατεί να τον πείσει να κάνει εμβόλιο, αλλά ούτε να σταματήσει την αντιεμβολιαστική προπαγάνδα…

Από την έντυπη έκδοση του Ελεύθερου Τύπου 

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή