Νέα δημοσκόπηση: Άνετο προβάδισμα για ΝΔ – Πλησιάζει τη δεύτερη θέση το ΠΑΣΟΚ

Η έρευνα πραγματοποιήθηκε σε δείγμα 1.000 ατόμων, από τις 30 Οκτωβρίου έως τις 3 Νοεμβρίου.

by Times Newsroom

Στη δημοσκόπηση της εταιρείας Alco για λογαριασμό του Alpha η διαφορά της Νέας Δημοκρατίας από τον ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται στις 20,6 μονάδες. Την ίδια στιγμή, το ΠΑΣΟΚ πλησιάζει τη δεύτερη θέση, ενώ 7 στους 10 Έλληνες λένε ότι αναγκάζονται να αλλάξουν τον τρόπο ζωής τους λόγω της ακρίβειας.

Αναλυτικά:

Πρόθεση ψήφου

Συγκεκριμένα στην πρόθεση ψήφου τα ποσοστά είναι ως εξής:

  • Νέα Δημοκρατία 34,1%
  • ΣΥΡΙΖΑ 13,5%
  • ΠΑΣΟΚ 12,7%
  • ΚΚΕ 8,7%
  • Ελληνική Λύση 5,2%
  • Νίκη 3,2%
  • Σπαρτιάτες 2,6%
  • Πλεύση Ελευθερίας 2,6%
  • ΜέΡΑ 25 1,8%
  • Άλλο κόμμα 3%

 

Ο πολιτικός αρχηγός που εμπιστεύονται περισσότερο οι πολίτες

Στο ερώτημα ποιον εμπιστεύεστε περισσότερο για πρωθυπουργό το 37% απάντησε τον Κυριάκο Μητσοτάκη, το 30% τον «κανέναν», το 8% τον Στέφανο Κασσελάκη, το 7% τον Νίκο Ανδρουλάκη, το 6% τον Δημήτρη Κουτσούμπα, το 6% τον Κυριάκο Βελόπουλο, το 2% τον Δημήτρη Νάτσιο, το 1% τη Ζωή Κωνσταντοπούλου και το 5% ΔΓ/ΔΑ.

 

Ακρίβεια

Αναφορικά εμε το πρόβλημα της ακρίβειας, το 73% απάντησε πως έχει αναγκαστεί να μειώσει τα έξοδά του. Μάλιστα, υπάρχει μεγάλη ανησυχία και για τον περιορισμό της θέρμανσης τον χειμώνα.

Το 67% ανησυχεί πολύ ή αρκετά για τον χειμώνα και την θέρμανση, το 17% λίγο, το 12% καθόλου και το 4% απάντησε ΔΞ/ΔΑ.

 

 

Όσο για το πόσο πιστεύουν οι πολίτες τις δηλώσεις του πρωθυπουργού και των υπουργών για την αποκλιμάκωση της ακρίβειας, το 52% απάντησε «καθόλου», το 22% «λίγο», το 17% «αρκετά», το 3% «πολύ» και το 6% ΔΞ/ΔΑ.

Λόγω της ακρίβειας, λοιπόν, 7 στους 10 Έλληνες θα αναγκαστούν να αλλάξουν τρόπο ζωής.

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή