Νέα έρευνα για την προέλευση του κορωνοϊού: Tον δημιούργησαν Κινέζοι και προσπάθησαν να καλύψουν τα ίχνη τους

by Times Newsroom 1

Μια νέα έρευνα υποστηρίζει ότι Κινέζοι επιστήμονες δημιούργησαν τον κορωνοϊό σε ένα εργαστήριο της Ουχάν και στη συνέχεια προσπάθησαν να καλύψουν τα ίχνη τους με εκδόσεις αντίστροφης μηχανικής του ιού, ώστε να φαίνεται ότι εξελίχθηκε από νυχτερίδες.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Daily Mail, η οποία επικαλείται μελέτη του Βρετανού καθηγητή Angus Dalgleish και του Νορβηγού επιστήμονα Birger Sorensen, υπάρχουν στοιχεία για «σκόπιμη καταστροφή, απόκρυψη ή μόλυνση δεδομένων» σε κινεζικά εργαστήρια.

Η μελέτη αυτή αναμένεται να προκαλέσει αναταραχή στην επιστημονική κοινότητα, καθώς η πλειοψηφία των ειδικών αρνήθηκε ότι η προέλευση του COVID-19 ήταν κάτι διαφορετικό από μια φυσική λοίμωξη που μεταδίδεται από τα ζώα στον άνθρωπο.

 

Κατά την ανάλυση δειγμάτων COVID-19 πέρυσι σε μια προσπάθεια δημιουργίας εμβολίου, οι δύο επιστήμονες ανακάλυψαν «μοναδικά δακτυλικά αποτυπώματα» στον ιό που αποδεικνύουν ότι εκείνος προέκυψε σε εργαστήριο. Είπαν ότι προσπάθησαν να δημοσιεύσουν τα ευρήματά τους, αλλά απορρίφθηκαν από μεγάλα επιστημονικά περιοδικά που ήταν τότε σίγουρα ότι ο ιός προήλθε από νυχτερίδες ή άλλα ζώα και μεταφέρθηκε στον άνθρωπο.

Ακόμα και όταν ο πρώην επικεφαλής του MI6 Sir Richard Dearlove μίλησε δημόσια λέγοντας ότι η θεωρία των επιστημόνων πρέπει να διερευνηθεί, η ιδέα απορρίφθηκε ως «ψεύτικη είδηση». Πάνω από ένα χρόνο αργότερα, κορυφαίοι ακαδημαϊκοί και πολιτικοί άρχισαν να εξετάζουν την πιθανότητα ο COVID-19 να “δραπέτευσε” από το Ινστιτούτο Ιολογίας της Ουχάν στην Κίνα.

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή