Νέα παράσταση Τσίπρα στην Καλλιθέα – Όλα όσα είπε

Εχει καβαλήσει το κύμα της ακρίβειας που μαστίζει τουλάχιστον τα 2/3 της ελληνικής κοινωνίας και όπου τον βγάλει. Ο Αλέξης Τσίπρας εγκαταλείπει το αφήγημα «πανδημία Μητσοτάκη» και υιοθετεί το αφήγημα «ακρίβεια Μητσοτάκη».

by Times Newsroom

Χθες, επιδόθηκε σε άλλο ένα σόου, στη λαϊκή της Καλλιθέας. Και τι δεν είπε.

«Τα τελευταία τρία χρόνια κάθε Πάσχα και χειρότερα», εννοώντας τα δύο προηγούμενα της πανδημίας και το φετινό, υπολόγισε ότι «το πασχαλινό τραπέζι θα είναι φτωχότερο», ανέφερε ότι τα λαϊκά νοικοκυριά δεν μπορούν να αντέξουν τους υπέρογκους λογαριασμούς του ρεύματος, την τρομακτική ακρίβεια, είδε αγανάκτηση, οργή και απόγνωση στα πρόσωπα των ανθρώπων που συνάντησε και εκτίμησε «πρωτοφανές αδιέξοδο».

«Δεν αρκεί»

Ωστόσο, διαφώνησε με την αύξηση του κατώτατου μισθού, λέγοντας ότι «δεν αρκούν παρεμβάσεις που δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν την κρίση». Θύμισε και την αύξηση που έκανε ο ίδιος, ως πρωθυπουργός, λίγες ημέρες πριν από τις εκλογές του 2019. Θύμισε και τη δέσμευσή του ότι θα πάει τον κατώτατο μισθό στα 800 ευρώ. Ξέχασε να θυμίσει τη δέσμευσή του στο περίφημο Πρόγραμμα Θεσσαλονίκης να πάει από το 2015 τον κατώτατο μισθό στα 751 ευρώ. Μετά από 4,5 χρόνια διακυβέρνησης, τον άφησε στα 650, αλλά τώρα λέει ότι πρέπει να επιστρέψει στην εξουσία για να πάρει μέτρα «ανάστασης και ανακούφισης».

«Η ελληνική κοινωνία χρειάζεται μέτρα ανάστασης και όχι μέτρα σταύρωσης για τα λαϊκά νοικοκυριά. Η ελληνική κοινωνία απαιτεί και διεκδικεί ανάσα και προοπτική. Ο μισθός δεν φθάνει ούτε για τους λογαριασμούς του ρεύματος και δύο σούπερ μάρκετ. Είναι λοιπόν αναγκαίο να αυξηθεί στα 800 ευρώ», είπε ο κ. Τσίπρας και κανείς δεν μπορεί να διαφωνήσει μαζί του. Κυρίως επειδή ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης έχει συνηθίσει να είναι γαλαντόμος και κιμπάρης, καθώς κανείς δεν θα του ζητήσει να κάνει πράξη τις υποσχέσεις του. Είπε ακόμα ότι είναι αναγκαίο να υπάρξει άμεση παρέμβαση στα τιμολόγια του ρεύματος για μείωση τουλάχιστον κατά 50% των αυξήσεων στους λογαριασμούς, μείωση του ΦΠΑ στα προϊόντα μαζικής κατανάλωσης, μείωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης. Και είναι βέβαιο πως, όταν σε λίγες ημέρες πληροφορηθεί το νέο πακέτο μέτρων ενάντια στην ακρίβεια, θα μιλήσει και πάλι για «ψίχουλα».

 Τα άλλα κόμματα

Κανένα κόμμα της αντιπολίτευσης, ωστόσο, δεν είδε θετικά την αύξηση του κατώτατου μισθού κατά 50 ευρώ. Το ΚΙΝ.ΑΛ., που μέρα νύχτα λέει ότι ασκεί υπεύθυνη αντιπολίτευση κόντρα στο λαϊκισμό του ΣΥΡΙΖΑ, ανακοίνωσε ότι «ο εισαγωγικός μισθός πρέπει να επανέλθει στα 751 ευρώ και μετά να ισχύσουν οι ελεύθερες συλλογικές συμβάσεις». Το ΚΚΕ σημείωσε ότι, με την αύξηση, ο νέος κατώτατος μισθός είναι «πιο χαμηλά από εκεί που ήταν 13 χρόνια πριν», θεωρώντας ανάξιο αναφοράς το γεγονός ότι η χώρα και η ελληνική οικονομία πέρασαν δέκα χρόνια κρίσης και προσπαθούν να συνέλθουν από αυτή εν μέσω της κρίσης της πανδημίας και του πολέμου της Ουκρανίας. Το ΚΚΕ ζητά, μάλιστα, να ανέβει ο κατώτατος μισθός στα 825 ευρώ, δηλαδή 25 ευρώ παραπάνω από αυτά για τα οποία έχει δεσμευθεί ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξης Τσίπρας, αν γίνει ξανά πρωθυπουργός, και 74 ευρώ παραπάνω από αυτά που ζητά ο πρόεδρος του ΚΙΝ.ΑΛ., Νίκος Ανδρουλάκης.

Το ΜέΡΑ 25 ανακοίνωσε ότι η αύξηση του κατώτατου μισθού είναι ανύπαρκτη επειδή έχει ήδη εξαϋλωθεί από την άνοδο του πληθωρισμού και σχολίασε ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η κυβέρνηση «είναι σταθερά στο πλευρό της τρόικας και της ολιγαρχίας». Ο ίδιος ο Γιάνης Βαρουφάκης, ο υπουργός Οικονομικών που προετοίμαζε τις αμοιβές των εργαζομένων στο Δημόσιο με IOU, δηλαδή με κουπόνι, με ανάρτησή του στο twitter κάλεσε τον πρωθυπουργό «να δώσει τα 50 ευρώ αύξηση στην παρέα του», χαρακτηρίζοντάς τα «νέα προσβολή στους χαμηλόμισθους». Η αύξηση κατά 50 ευρώ μηνιαίως από την 1η Μαΐου, την οποία εξήγγειλε ο πρωθυπουργός, είναι χωρίς αντίκρισμα, αφού ήδη έχει εξανεμιστεί από τις σφοδρές ανατιμήσεις στο κόστος ενέργειας και στα είδη πρώτης ανάγκης, που υφίστανται εδώ και 9 ολόκληρους μήνες, είπε και η Ελληνική Λύση, η οποία παράλληλα σκέφτηκε και τις επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα και πώς μπορούν να αντεπεξέλθουν στην αύξηση των 50 ευρώ.

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com