Νέα πρόκληση Ερντογάν: «Αύριο θα διαβαστεί προσευχή στην Αγία Σοφία για την Άλωση»

by Times Newsroom 1

Όπως μετέδωσε ο ΣΚΑΪ ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν προχώρησε σε νέα πρόκληση, αναφέροντας πως αύριο θα διαβαστεί προσευχή στην Αγιά Σοφιά, με αφορμή την άλωση της Κωνσταντινούπολης.

Αύριο, 29 Μαΐου, είναι η επέτειος από την άλωση της Κωνσταντινούπολης και ο Τούρκος πρόεδρος προχώρησε στη νέα πρόκλησή του.

Αν και ο διευθυντής Θρησκευτικών Υποθέσεων της Τουρκίας είχε αναφέρει ότι η αυριανή προσευχή θα πραγματοποιηθεί στο τέμενος Φατίχ, αυτό τελικά άλλαξε.

Όπως ανέφερε ο ΣΚΑΪ στο ρεπορτάζ του, ο Ερντογάν μετά το υπουργικό συμβούλιο τόνισε πως με αφορμή την επέτειο από την άλωση της Κωνσταντινούπολης θα τελεστεί στην Αγία Σοφία η προσευχή των μουσουλμάνων.

Πρέπει να σημειωθεί ότι ακόμη δεν έχει ξεκαθαρίσει αν ο Ερντογάν εννοεί ότι η προσευχή θα διαβαστεί μέσα ή έξω από την Αγιά Σοφιά.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ – ΜΠΕ ο Τούρκος πρόεδρος προέβη στην δήλωση αυτή σε σημερινό του διάγγελμα, ανακοινώνοντας παράλληλα χαλάρωση των απαγορευτικών μέτρων που είχαν ληφθεί για τον περιορισμό της πανδημίας του κορονοϊού.

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή