Νέα πρόκληση Ερντογάν για το Αμπντουλχαμίντ Χαν – «Θα αλλάξουν τα πράγματα όταν ανακαλύψουμε το φυσικό αέριο»

Ο Τούρκος πρόεδρος μίλησε για τις έρευνες του γεωτρύπανου Αμπντουλχαμίντ Χαν

by Times Newsroom

Τέλος δεν έχουν οι προκλήσεις από τον πρόεδρο της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. «Χάρη στο Αμπντουλχαμίντ Χαν τα πράγματα θα είναι πολύ διαφορετικά όταν ανακαλυφθεί φυσικό αέριο» είπε την Παρασκευή (19/8).

Ο Ταγίπ Ερντογάν γυρνώντας από την Ουκρανία όπου συναντήθηκε με τον Βολοντίμιρ Ζελένσκι μίλησε για το γεωτρύπανο Αμπντουλχαμίντ Χαν αλλά και για τη σχέση της Τουρκίας με τη Συρία.

Όπως μετέδωσε ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ Μανώλης Κωστίδης από την Κωνσταντινούπολη, ο Τούρκος Πρόεδρος επιστρέφοντας από ταξίδι του από την Ουκρανία είπε: «Με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, θα μοιραστούμε με το έθνος μας το νέο, μόλις λάβουμε τα αναμενόμενα αποτελέσματα με το πλοίο γεωτρήσεων Αμπντουλχαμίντ Χαν».

«Πάνω από όλα, ελπίζω τα πράγματα να είναι πολύ διαφορετικά, όταν θα ανακαλύψουμε το φυσικό αέριο και το πετρέλαιο μας», δήλωσε.

Ο πρόεδρος της Τουρκίας αναφέρθηκε επίσης στη συνεργασία με τη Μαλαισία σε άλλες περιοχές με τα τουρκικά γεωτρύπανα της χώρας του, χωρίς να διευκρινίσει όμως σε ποιο σημείο θα γίνουν γεωτρήσεις.

Αίσθηση προκάλεσε όμως, η αναφορά περί αποκατάστασης της σχέσης του με τον Σύρο πρόεδρο Μπασάρ Αλ Άσαντ, τον οποίο κατονόμαζε κάποτε δικτάτορα και τον καταπολεμούσε.

«Πρέπει να εξασφαλίσουμε περαιτέρω βήματα με τη Συρία. Κάνοντας αυτά τα βήματα, ελπίζω ότι θα σπάσουμε πολλά παιχνίδια, σε ολόκληρη την περιοχή, σε αυτήν την περιοχή του ισλαμικού κόσμου, με τους γείτονές μας» είπε ο Ερντογάν.

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή