Νέα πρόκληση της Τουρκίας: Τo Anadolu «κατασκόπευσε» την Ψέριμο και λέει «είναι τουρκικό νησί»

Το δημοσίευμα περιγράφει και τις στρατιωτικές εγκαταστάσεις

by Times Newsroom

Δεν έχουν τέλος οι προκλήσεις από την Τουρκία. Οι γείτονές μας «ξαναχτυπούν» βάζοντας στο στόχαστρο εκ νέου την Ψέριμο την οποία αποκαλούν «τουρκικό νησί».

Το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu και η κρατική τηλεόραση TRT Haber φέρεται να «κατασκοπεύουν» την Ψέριμο, υποστηρίζοντας μάλιστα πως στο νησί υπάρχουν στρατιωτικές εγκαταστάσεις.

Σύμφωνα με όσα μετέδωσε την Τετάρτη (22/6) ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ στην Κωνσταντινούπολη, Μανώλης Κωστίδης, το τουρκικό πρακτορείο Ανατολή ανέφερε χαρακτηριστικά σε ρεπορτάζ του: «Η Ψέριμος βρίσκεται σε απόσταση 8 χιλιομέτρων νοτιοδυτικά της Αλικαρνασσού. Σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο εδώ απαγορεύεται να υπάρχουν στρατιωτικές εγκαταστάσεις».

Στο βίντεο αναφέρεται ότι το Anadolu περιγράφει πως: «Οι δυνάμεις πυροβολικού βρίσκονται δίπλα από τη σημαία. Υπάρχει ελικοδρόμιο, τέσσερα κτίρια και παρατηρητήριο. H ένταση αυξήθηκε με την επίσκεψη του Έλληνα πρωθυπουργού στο συγκεκριμένο νησί».

Τούρκος δημοσιογράφος: Η Ψέριμος θεωρείται τουρκικό έδαφος, η Ελλάδα εισέβαλε σε αυτή το 2004

Προ λίγων ημερών Τούρκος δημοσιογράφος επιχείρησε να στήσει σκηνικό Ιμίων με «πρωταγωνίστρια» την Ψέριμο.

Ειδικότερα, ο δημοσιογράφος του τουρκικού ahbr αναφερόμενος στην Ψέριμο είπε χαρακτηριστικά στον «αέρα»: «Η Ψέριμος, παρότι είναι ένα από τα Δωδεκάνησα, όπως σας έχουμε πει, βρίσκεται σε τουρκικά χωρικά ύδατα. Κατά συνέπεια, θεωρείται τουρκικό έδαφος.

«Η Ελλάδα εισέβαλε σε αυτό το νησί που βλέπεται το 2004» τόνισε ο Τούρκος δημοσιογράφος όπως αναμετάδωσε το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star Channel.

Tούρκος αναλυτής: Τα νησιά είναι οθωμανικά

Ο Ναΐμ Μπαμπούρογλου, Τούρκος αναλυτής και καθηγητής πανεπιστημίου, δήλωσε ότι «η Τουρκία διαδέχτηκε το Οθωμανικό κράτος και τα νησιά ήταν οθωμανικά» και πως πρέπει να επιστρέψουν στην χώρα του.

«Εμείς στη Λωζάνη τι είπαμε; Πως τα νησιά αυτά θα είναι της Ελλάδας αλλά υπό τον όρο της αποστρατιωτικοποίησης. Αφού παραβιάζουν το καθεστώς τους, ποιος είχε αυτά τα νησιά; To Οθωμανικό κράτους. Ποιος είναι ο κληρονόμος του Οθωμανικού κράτους. Η Τουρκία. Αυτά λένε τα έγγραφα, οι συνθήκες της Λωζάνης. Αφού λοιπόν δόθηκαν υπό τον όρο αυτό και αφού παραβιάστηκε το καθεστώς τους, άρα ανοίγει η συζήτηση για την κυριαρχία τους και επιστρέφονται στον ιδιοκτήτη τους» είπε ο Τούρκος αναλυτής.

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com