Νέα Σελήνη στους Ιχθύς – Άκου τη μουσική του Ποσειδώνα σου.

Η Νέα Σελήνη των Ιχθύων, ως πλανητική συγκυρία αναφέρεται σε όλους, ιδιαίτερα όμως στους Διδύμους, Παρθένους, Τοξότες και Ιχθύς γεννημένους στις 4 πρώτες μοίρες των ζωδίων τους, αλλά και σε όσους έχουν τους προσωπικούς τους πλανήτες, Ωροσκόπο ή και Μεσουράνημα γύρω από την δεύτερη μοίρα αυτής της Νέας Σελήνης.

by Times Newsroom

Στις 20 Φεβρουαρίου στις 9 και 6 λεπτά το πρωί η συνάντηση του Ήλιου και της Σελήνης στη 1η μοίρα και 22 λεπτά των Ιχθύων, αφήνοντας πίσω τις αντιπαραθέσεις και τις απρόβλεπτα δραματικές συνέπειες της εκρηκτικής Πανσέληνου που προηγήθηκε, αγγίζει τις ευαίσθητες εσωτερικές χορδές των συναισθημάτων τους, αλλάζοντας ριζικά τις ενέργειες… όπως και τις προτεραιότητες.

Η αφαιρετική φύση των Ιχθύων δεν είναι συμβατή με την γήινη σκληρή πραγματικότητα. Η αμείλικτη καταδίωξή τους από τις κοινωνικές αξιώσεις, τις χρηματικές επιδιώξεις και τις εμμονικές συναισθηματικές δεσμεύσεις οδηγούν όλους του εκπροσώπους τους στην ασφαλή αγκαλιά του Κυβερνήτη τους, του Ποσειδώνα.

Εκεί, στην ασφάλεια του απέραντου « ωκεανού» διασκορπίζονται. Κάποιοι, κυριευμένοι από τις έξεις και τα πάθη τους, αυτοεξορίζονται στο απύθμενο βάθος του, στο σκότος όπου καραδοκούν το ψέμα και η πλάνη. Κάποιοι άλλοι, οι ταγμένοι υπηρέτες της τέχνης, με νότες, χρώματα, μελάνι και καλέμι καταφέρνουν να ημερέψουν τα κύματα εκφράζοντας συναισθήματα και αξίες πανανθρώπινες. Είναι όμως και κάποιοι, οπωσδήποτε λιγότεροι, που αναζητώντας διακαώς τον Θεό καταφέρνουν να φτάσουν στο τέρμα του « ωκεανού», εκεί όπου ο ουρανός η θάλασσα σφιχταγκαλιάζονται. Η θαυμαστή επαφή τους με το Θείο τους χρήζει αυτόματα γνώστες… της Αλήθειας Του.

Κάθε Νέα Σελήνη δίνει τη δυνατότητα για νέα ξεκινήματα και καινούριες ενάρξεις, μα εδώ στους Ιχθύς, στο τέλος του ζωδιακού και ουσιαστικά στο κλείσιμο ενός κύκλο του, η έναρξη και η λήξη μοιάζουν να βρίσκονται τόσο κοντά όσο ποτέ…

Αυτό το νέο φεγγάρι του Φεβρουαρίου δεν μοιάζει με τα προηγούμενα. Δείχνει απρόθυμο για στόχους και νέες επιδιώξεις. Ο νέος σεληνιακός μήνας που ανοίγεται μπροστά του, δίνοντας μια άλλη, υπερβατική προσέγγιση στις αναζητήσεις , καλεί περισσότερο σε απολογισμό των τελευταίων 12 μηνών παρά σε ανάληψη καινούριων αποφάσεων.

Δεν είναι τυχαία αυτή η σύστασή του Ήλιου και της Σελήνης στην ακμή του φυσικού 12ου οίκου των Ιχθύων, εκεί που το υποσυνείδητο αναδύεται στα όνειρα φέρνοντας στην επιφάνεια τα άγχη και τις εκκρεμότητες του χθες. Όπως, επίσης, δεν θα ανήκει καθόλου στη σφαίρα του τυχαίου ένα γεγονός στο συνειδητό, που θα επαναφέρει στο προσκήνιο έναν σκοπό ή ένα στόχο που παρά τις όποιες γενναίες προσπάθειες… τελικά δεν ολοκληρώθηκε.

Μοιάζει, τώρα, το σύμπαν να περιμένει μια απάντηση, μια απόφαση σε μια του ερώτηση που εκδηλώνει με χίλιους τρόπους… « θα επιμείνεις να προσπαθείς να φέρεις στα μέτρα σου ότι δεν σου ταιριάζει ή θα αφήσεις τα πράγματα να ακολουθήσουν τη ροή τους;»

Η επιλογή της απόφασης για μια νέα αντιμετώπιση, ακόμη και η επιλογή της παραίτησης από οτιδήποτε μη συμβατό μοιάζει εντελώς συνετή με αυτή τη Νέα Σελήνη των Ιχθύων που, αν μη τι άλλο, απεχθάνεται τα ψυχικά βαρίδια υποστηρίζοντας θερμά την ανιδιοτέλεια, την αγάπη και την συγχώρεση όλων… μα κυρίως του ίδιου του εαυτού.

Τα νέα ξεκινήματα αυτού του μήνα μπορεί να μην αποσκοπούν να κατακτήσουν εξωτερικούς στόχους, μα έχουν σίγουρα μια εσωτερική πορεία. Η επιρροή του Κρόνου, από τις τελευταίες μοίρες του Υδροχόου στη Νέα αυτή Σελήνη του Φεβρουαρίου είναι πιθανόν να προκαλέσει αρχικά ένα αίσθημα περιορισμού καθώς είναι έντονη και αισθητή η πίεσή του για προσωπική ανάληψη την ευθύνη της ζωής, κάνοντας ο καθένας τις ορθότερες επιλογές.

Όσο απαιτητική μοιάζει η απαίτησή του, τόσο σωτήρια είναι η εμπλοκή του. Προφανώς γιατί η Κρόνια λογική του είναι η μόνη που μπορεί να βάλει όρια στα ευμετάβλητα, Ιχθιακά συναισθήματα φέρνοντας την ισορροπία και την τάξη μεταξύ τους.

Και ενώ όλα κινούνται στο εσωτερικό, αγνό, καλοσυνάτο και ευγενές ζώδιο των Ιχθύων όπου δεν δυσκολεύεται να συγχωρέσει να διαγράψει λάθη και οφειλές ξεχνώντας τα, δια παντός, η δυσαρμονία του Ερμή και του Ουρανού είναι η μόνη που του προκαλεί παραφωνία.

Σίγουρα μια διασπαστική σκέψη και ένας χειμαρρώδης λόγος δεν θα βοηθούσαν ιδιαίτερα αυτό το διάστημα, μάλλον θα αποσυντόνιζαν. Αντίθετα αυτή η σύνθεση των ενεργειών που αν μη τι άλλο χαρίζει ευστροφία νου θα μπορούσε άνετα να αναλάβει το χρέος της εποπτείας και της προστασίας. Γιατί με αυτό αλλά και με κάθε φεγγάρι στους Ιχθύς που η καλοσύνη έχει το γενικό πρόσταγμα… η πλάνη και κλοπή παραφυλάνε πάντα στις σκιές του.

Η Νέα Σελήνη των Ιχθύων, ως πλανητική συγκυρία αναφέρεται σε όλους, ιδιαίτερα όμως στους Διδύμους, Παρθένους, Τοξότες και Ιχθύς γεννημένους στις 4 πρώτες μοίρες των ζωδίων τους, αλλά και σε όσους έχουν τους προσωπικούς τους πλανήτες, Ωροσκόπο ή και Μεσουράνημα γύρω από την δεύτερη μοίρα αυτής της Νέας Σελήνης.

_________________________________________

Ασπασία Μόρφου 

Η Ασπασία Μόρφου κατάγεται από τα Τρίκαλα της Θεσσαλίας. Έχει σπουδάσει νοσηλευτική. Σε νεαρή ηλικία, εργάστηκε ως νοσηλεύτρια. Αργότερα σπούδασε την Αστρολογία και ακόμη και σήμερα συνεχίζει να είναι μέλος της Αστρολογικής Σχολής ως ερευνήτρια Αστρολόγος. Αρθρογραφεί σε διάφορες ιστοσελίδες και Αστρολογικές σελίδες. Μέλος του Ερευνητικού τμήματος της Αστρολογικής Σχολής Κοσμόγραμμα

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com