Νέα Ζηλανδία: Η πρωθυπουργός ξέχασε το μικρόφωνο ανοιχτό και έγινε χαμός – «Τι αλαζόνας μ@λ@κας»

Ένα μικρόφωνο πρόδωσε την πρωθυπουργό της Νέας Ζηλανδίας Τζασίντα Άρντερν, που έχασε την ψυχραιμία της στο κοινοβούλιο και «στόλισε» έναν πολιτικό αντίπαλό της με ένα προσβλητικό σχόλιο, αφού προηγουμένως απάντησε σε ερωτήσεις του.

by Times Newsroom

«Πάντα λαμβάναμε αποφάσεις, που θεωρούσαμε ότι εξυπηρετούν τα συμφέροντα της Νέας Ζηλανδίας εκείνη την περίοδο», είπε η Άρντερν με τα μικρόφωνα να τη συλλαμβάνουν να ψιθυρίζει στη συνέχεια «τι αλαζόνας μ@…κ@ς» μετά από ερώτηση του αρχηγού του αντιπολιτευόμενου κόμματος ACT, Ντέιβιντ Σέιμουρ,

Τους τελευταίους μήνες η δημοτικότητα της Άρντερν έχει υποχωρήσει στο χαμηλότερο επίπεδο αφότου ανέλαβε πριν από πέντε χρόνια την εξουσία στη Νέα Ζηλανδία.

Στη συνεδρίαση στη Βουλή ο Σέιμουρ τη σφυροκόπησε με μια σειρά ερωτήσεων, προκαλώντας την οργή της. «Μπορεί η πρωθυπουργός να μας δώσει ένα παράδειγμα περίπτωσης που έκανε λάθος, ζήτησε στη συνέχεια συγνώμη και το διόρθωσε;», ρώτησε ο Σέιμουρ. Η ερώτηση πυροδότησε την απάντηση της εξοργισμένης Άρντερν και στη συνέχεια το υβριστικό της σχόλιο, που έπιασαν τα μικρόφωνα, αναγκάζοντάς της να ζητήσει συγνώμη με γραπτό μήνυμά της από τον αντίπαλό της. «Ζητώ συγνώμη, δεν έπρεπε να το πω αυτό», φέρεται να έγραψε στο μήνυμά της. Και πρόσθεσε: «Όπως θα έλεγε και η μητέρα μου, αν δεν έχεις κάτι καλό να πεις, μην το λες».

Ο Σέιμουρ είπε ότι αποδέχθηκε τη συγνώμη και ευχήθηκε «καλά Χριστούγεννα» στην Άρντερν, αλλά αγότερα χρησιμοποίησε τα… γαλλικά της για να της εξαπολύσει νέα επίθεση σε συνέντευξη. «Μερικές μέρες είμαι ένας άχρηστος Μαορί, άλλες ένας αλαζόνας μ@…κ@ς», είπε. «Η συγνώμη που περιμένουμε είναι για τους Νεοζηλανδούς που ανησυχούν με τις αυξήσεις των τιμών.

Η Άρντερν δέχθηκε τα εύσημα από τη διεθνή κοινότητα για τους χειρισμούς της στη διάρκεια της πανδημίας του κορωνοϊού, όμως η κυβέρνησή της δέχεται αυξανόμενη πολιτική πίεση ενόψει των εκλογών στο τέλος του ερχόμενου έτους. Σύμφωνα με τελευταίες δημοσκοπήσεις το Εργατικό Κόμμα έπεσε στο 33%, ενώ οι αντίπαλοί της εκτοξεύτηκαν στο 38%.

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com