Νέες απειλές Ερντογάν: «Αφού φορέσουμε την πανοπλία μας και λάβουμε τις προφυλάξεις μας…»

Νέες απειλές από τον γιαλαντζί σουλτάνο σε βάρος της Ελλάδας.

by Times Newsroom

Μιλώντας σε δημοσιογράφους κατά την επιστροφή του από το Καζακστάν, ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αναφέρθηκε στην πρόταση Πούτιν να γίνει η Τουρκία κέντρο διανομής φυσικού αερίου,

«Για ένα τέτοιο κέντρο διανομής, φυσικά, η (σ.σ. ανατολική) Θράκη θεωρείται ο σημαντικότερος τόπος για αυτήν την επιχείρηση. Μαζί με τον κ. Πούτιν δώσαμε εντολή στο Υπουργείο Ενέργειας και Φυσικών Πόρων μας και στον αρμόδιο φορέα της ρωσικής πλευράς να συνεργαστούν», είπε.

Συνεχίζοντας την εμπρηστική ρητορική, ο Ερντογάν δεν παρέλειψε να εξαπολύσει νέες απειλές σε βάρος της Ελλάδας: «Βλέπουμε βέβαια τι συμβαίνει και το τι κάνουν στην Αλεξανδρούπολη και σε διάφορα νησιά. Αφού φορέσουμε την πανοπλία μας και λάβουμε τις προφυλάξεις μας, δεν μας δίνουν κανέναν φόβο. Έχουμε λάβει τα μέτρα μας, όλα είναι έτοιμα. Ως εκ τούτου, κάνουμε τα βήματά μας ανάλογα».

Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου αν υπάρχει όριο που η υπομονή ξεχειλίζει, ο Ερντογάν απάντησε: «Αυτό το πράγμα δεν έχει ημερομηνία. Βέβαια μπορούμε να έρθουμε ξαφνικά ένα βράδυ. Αλλά δεν μπορούμε να ορίσουμε ημερομηνία που η ιστορία θα καταγραφεί. Είναι δυνατόν να πούμε το τι και πότε θα το κάνουμε;»

Σχετικά με τα F-16 ο Ερντογάν είπε, σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ: «Αυτά τα πρόσφατα βήματα ή οι πρόσφατες εξελίξεις, ειδικά όσον αφορά το F16, δείχνουν ότι κάτι έχει αλλάξει. Φυσικά όλα αυτά τα βήματα τα ακολουθεί ταυτόχρονα και η Ρωσία. Πώς προχωράει και το τι συμβαίνει».

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή