Νέες προκλήσεις Ερντογάν: Δεν διώξαμε κανέναν Έλληνα – Μητσοτάκης και Δένδιας πετούν στο διάστημα

Νέες προκλήσεις Ερντογάν: Δεν διώξαμε κανέναν Έλληνα – Μητσοτάκης και Δένδιας πετούν στο διάστημα

by Times Newsroom

Δεν έχουν τέλος οι προκλήσεις τουΡετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος μετά τις καταγγελίες της ΕΕ από το βήμα του ΟΗΕ πως η Τουρκία κάνει διακρίσεις με την ελληνική μειονότητα, ο Τούρκος πρόεδρος κατηγόρησε τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τον Νίκο Δένδια.

Σύμφωνα με το Anadolu o Ερντογάν ανέφερε: «Για τον Έλληνα Υπουργό Εξωτερικών δεν μπορώ να πω πολλά, δεν είναι ομόλογος μου… Αν πρόκειται να μιλήσει, ας δει τον Μεβλούτ Τσαβούσογλου και ας μιλήσει μαζί του. Όμως ο κ. Πρωθυπουργός, δυστυχώς, δεν γνωρίζει τη δική του κατάσταση με την Τουρκία. Δεν υπήρξαμε η κυβέρνηση που να θέλει την μείωση του ελληνικού πληθυσμού στην Τουρκία. Αντίθετα, όταν είχα ταξιδέψει στην Τένεδο και Ίμβρο, για παράδειγμα, πάντα ρωτούσα τους ελάχιστους Έλληνες που ζούσαν εκεί. “Πού είναι τα παιδιά σου;” “Στην Αμερική”, μου είπαν. Τους είπα “Φέρτε τους να ζήσουν εδώ”. “Δεν μπορώ να φέρω το παιδί μου από την Αμερική”, μου είπαν. Τι δείχνει αυτό; Σημαίνει ότι δεν έχει καμία επιθυμία ή κόπο να ζήσει στην Τουρκία. Αν μη τι άλλο, η πόρτα μας είναι ανοιχτή. Θα δίναμε υπηκοότητα σε αυτό το παιδί αν δεν είχε υπηκοότητα».

Στη συνέχεια ο Τούρκος πρόεδρος συνέχισε το παραλήρημά του λέγοντας: «Η Σύνοδος του Πατριαρχείου πρέπει να έχει ορισμένο αριθμό μελών. Ο αριθμός τους είχε μειωθεί σε επτά. Επειδή δεν είχε συγκεκριμένο αριθμό, είπα στον Πατριάρχη Βαρθολομαίο: ‘’Φέρτε τους ιερείς από το εξωτερικό, θα τους δώσω την υπηκοότητα, γιατί πρέπει να είναι πολίτες της Δημοκρατίας της Τουρκίας, άρα ολοκληρώσατε τη Σύνοδο’’. Την ολοκλήρωσαν έτσι. Αλλά φυσικά ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών δεν γνωρίζει τίποτα από όλα αυτά. Πετούν στο διάστημα!»

Μεταξύ άλλων ο Ερντογάν άφησε δε να συνεννοηθεί ότι θα υπάρξει συμφωνία με τη Μόσχα για απευθείας πτήσεις από τη Ρωσία στα Κατεχόμενα.

«Φυσικά, η πολιτική μας απέναντι στη Βόρεια Κύπρο είναι ξεκάθαρη. Αυτό δεν είναι συζητήσιμο. Δεν βλέπουμε τη ‘’Βόρεια Κύπρο’’ ως μια τυχαία χώρα. Το έχουμε αποδεχθεί ως τον εαυτό μας, το βλέπουμε έτσι, και έτσι θα το δούμε. Φυσικά, στις συναντήσεις μας με τον Ρώσο πρόεδρο Πούτιν έθιξα και το ζήτημα της ‘’Βόρειας Κύπρου’’. Και με εκείνον μίλησα το θέμα αυτό συνέχεια…» δήλωσε.

«Πάντα επαναλαμβάνουμε και εκφράζουμε τον δίκαιο αγώνα μας στην Κύπρο σε όλους τους ηγέτες που φιλοξενήσαμε ή επισκεφτήκαμε στη χώρα μας και ότι το ζήτημα πρέπει να λυθεί με δίκαιο και μόνιμο τρόπο. Φυσικά, θα χαρούμε να ξεκινήσουν απευθείας πτήσεις από τη Ρωσία προς την ‘’Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου’’».

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή