Νέες τουρκικές προκλήσεις: Το TRT βλέπει «προβοκατόρικες επισκέψεις Ελλήνων αξιωματούχων στο Καστελόριζο»

Η «απειλή» λόγω των στρατευμάτων στα νησιά

by Times Newsroom

Στα… βήματα του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κινούνται και τα τουρκικά ΜΜΕ, ακολουθώντας τη ρητορική της Άγκυρας στο θέμα των ελληνοτουρκικών, η οποία θέτει στο στόχαστρο τα ελληνικά νησιά.

Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα του TRT που αναπαρήγαγε ρεπορτάζ με τον τίτλο «Ο ελληνικός κόμπος στο Αιγαίο: Εξοπλισμένο Καστελόριζο».

Το ρεπορτάζ χαρακτηρίζει πρόκληση της Ελλάδας τις επισκέψεις Ελλήνων αξιωματούχων στο νησί, όπως αναφέρει το Mega. Σύμφωνα πάντα με την ίδια πηγή, κατά τη διάρκεια του ρεπορτάζ οι δημοσιογράφοι ακούγονται να λένε: «Το Καστελόριζο έχει έκταση 10 τετραγωνικών χιλιομέτρων και βρίσκεται σε απόσταση περίπου 2 χλμ από την περιοχή Κας της Αττάλειας». «Μπορούν να το δουν ακόμη και με γυμνό μάτι» προσθέτουν για να σημειώσουν πως «το Καστελόριζο, σύμφωνα με τη συνθήκη των Παρισίων, έχει αποστρατιωτικοποιημένο στάτους. Παρά το ότι η συνθήκη της Λωζάνης και των Παρισίων επιβάλουν αποστρατικοποίηση, η Αθήνα εξόπλισε το Καστελόριζο, όπως εξόπλισε και άλλα 15 νησιά του Αιγαίου. «Η στρατιωτική κινητικότητα του 2020 στο νησί καταγράφηκε έτσι από το TRT» τονίζεται στο ρεπορτάζ.

«Παράλληλα με τον εξοπλισμό, Ελληνες αξιωματούχοι συχνά κάνουν προβοκατόρικες επισκέψεις στο Καστελόριζο. Η Ελληνίδα πρόεδρος της Δημοκρατίας, προσγειώθηκε στο νησί με στρατιωτικό ελικόπτερο και συνοδεία F-16», αναφέρει το TRT.

«Πατάμε γερά στα πόδια μας»

«Υπάρχει μια κανονικότητα στο νησί, υπάρχει μια μικρή επιφύλαξη και μια ανησυχία αλλά πατάμε γερά στα πόδια μας» δήλωσε μιλώντας στο Mega ο αντιδήμαρχος του Καστελόριζου.

Ανέφερε πως έχουν καταφθάσει για το τριήμερο πάνω από 200 άτομα και θέλησε να ευχαριστήσει δημοσίως όσους φυλάνε το ακριτικό νησί.

Η «απειλή» του στρατού στα νησιά

Από την πλευρά του, ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ στην Κωνσταντινούπολη,Μανώλης Κωστίδης, σχολίασε ότι η Τουρκία με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο έχει πει ότι θα διεκδικήσει αλλαγή συνόρων.

Οι Τούρκοι χρησιμοποιούν το αφήγημα ότι τα στρατεύματα στα ελληνικά νησιά αποτελούν απειλή για την Τουρκία και επομένως θα πρέπει να αξιοποιήσουν το δικαίωμά τους στην αυτοάμυνα.

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή