Nέο διάγγελμα Ζελένσκι: «Σταματήσε τη Ρωσία, το κακό μας βομβαρδίζει»

«Το κακό αυτό που ζούμε, οπλισμένο με πυραύλους, βόμβες και πυροβολικό, πρέπει να σταματήσει άμεσα».

by Times Newsroom

«Το κακό οπλισμένο με πυραύλους, βόμβες και πυροβολικό πρέπει να σταματήσει άμεσα. Για να δείξει ότι η ανθρωπότητα ξέρει να υπερασπίζεται τον εαυτό της», ανέφερε στο νέο του διάγγελμα ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι, κατηγορώντας τη Ρωσία για εγκλήματα πολέμου.

«Σήμερα, οι ρωσικές δυνάμεις χτύπησαν βάναυσα το Χάρκοβο με μαχητικά αεροσκάφη. Ήταν ξεκάθαρα έγκλημα πολέμου. Το Χάρκοβο είναι μια ειρηνική πόλη, εκεί υπάρχουν ειρηνικές κατοικημένες περιοχές, όχι στρατιωτικές υποδομές. Δεκάδες μαρτυρίες αποδεικνύουν ότι αυτό δεν είναι μια τυχαία λανθασμένη ριπή, αλλά σκόπιμη καταστροφή ανθρώπινων ζωών. Οι Ρώσοι ήξεραν πού χτυπούσαν», τόνισε.

Επιπλέον σημείωσε ότι οι σημερινές συνομιλίες διεξήχθησαν εν μέσω βομβαρδισμών σε ουκρανικές πόλεις και εδάφη, ενώ αναφερόμενος στη Ρωσία υπογράμμισε ότι μια χώρα που έχει διαπράξει εγκλήματα πολέμου, δεν θα έπρεπε να είναι μόνιμο μέλος του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ.

Δείτε το βίντεο:

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή