Νέο παραλήρημα από τον αντιπρόεδρο του Μπαχτσελί: «Οι Τούρκοι είναι οι πραγματικοί ιδιοκτήτες των νησιών του Αιγαίου»

Αυτή τη φορά τη σκυτάλη πήρε το δεξί χέρι του Μπαχτσελί, Σεμίχ Γιαλτσίν.

by Times Newsroom

Την ώρα που ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν τηρεί σιγή ιχθύος στο κάλεσμα του Κυριάκου Μητσοτάκη να απαντήσει ως προς τον χάρτη- πρόκληση, ο αντιπρόεδρος του Κόμματος Εθνικιστικής Δράσης (MHP), Σεμίχ Γιαλτσίν, απαντά στον Έλληνα πρωθυπουργό εν μέσω νέου τουρκικού παραληρήματος όσον αφορά τον χάρτη του Μπαχτσελί που απεικονίζει το μισό σχεδόν Αιγαίο αλλά και την Κρήτη ως… τουρκικά εδάφη.

Συνεχίζοντας τις ακραίες προκλήσεις, το δεξί χέρι του Μπαχτσελί υποστηρίζει πως ο Έλληνας πρωθυπουργός τρομοκρατήθηκε όταν είδε τον χάρτη, ενώ μάλιστα χαρακτηρίζει τον Κυριάκο Μητσοτάκη ως «πιόνι του Μακρόν».

«Ο Έλληνας πρωθυπουργός ξέρει πως τα νησιά του Αιγαίου δόθηκαν στην Ελλάδα ως δωρεά από τις δυτικές χώρες και πως τρέμει κάθε φορά που γίνεται λόγος για το συγκεκριμένο ζήτημα. Το τουρκικό έθνος είναι ο πραγματικός ιδιοκτήτης των νησιών του Αιγαίου. Έχει κατά λάθος περάσει νησιά του Αιγαίου για ελληνικά πλοία. Τρομάζει από τη στάση του MHP, που υπερασπίζεται τα απαραίτητα δικαιώματα της Τουρκίας στο Αιγαίο και αντανακλά την ισχυρή φωνή της συνείδησης του τουρκικού έθνους», αναφέρει μέσω Twitter.

Αυστηρό μήνυμα Στέιτ Ντιπάρτμεντ στην Τουρκία

Στο μεταξύ, το Στέιτ Ντιπάρτμεντ καταδίκασε τις προκλητικές ενέργειες της Άγκυρας, στέλνοντας ξεκάθαρο μήνυμα. «Η θέση μας σε αυτό το θέμα είναι ξεκάθαρη, η κυριαρχία και η εδαφική ακεραιότητα της Ελλάδας δεν αμφισβητούνται», σημείωσε εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ σχετικά με τη δημοσιοποίηση του χάρτη του Μπαχτσελί.

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com