Νέο παραλήρημα από Τούρκους αναλυτές: Η Γαύδος είναι… τουρκική, δεν μπορούν οι Έλληνες να επεκτείνουν εκεί τα χωρικά ύδατα

«Αυτό είναι κάτι που… το ξέρουν καλά οι γείτονες» αναφέρει ο απόστρατος αντιπτέραρχος Ερντογάν Καρακούς

by Times Newsroom

«Η Ελλάδα δεν μπορεί να επεκτείνει τα χωρικά της ύδατα στα 12 ναυτικά μίλια νοτίως της Κρήτης, επειδή… η Γαύδος είναι τουρκική» ανέφερε προκλητικότατα ο απόστρατος αντιπτέραρχος της γειτονικής χώρας Ερντογάν Καρακούς, μιλώντας σε εκπομπή του CNN Turk.

Και συνέχισε ανερυθρίαστα: «Δεν μπορούν να επεκτείνουν τα χωρικά τους ύδατα (σ.σ. οι Έλληνες). Η Γαύδος είναι δικό μας νησί. Σύμφωνα με τις συμφωνίες, είναι δικό μας νησί. Αυτό είναι κάτι που το ξέρουν καλά» δήλωσε.

Θυμίζουμε ότι πρόκειται για τον ίδιο αναλυτή που εκτιμούσε ότι τυχόν «θερμό επεισόδιο» της Τουρκίας με την Ελλάδα, θα εξελιχθεί σε ολοκληρωτικό πόλεμο ανάμεσα στις δύο χώρες, επισημαίνοντας τη σημασία της αεροπορικής υπεροχής που θα πρέπει να έχει η Τουρκία, προκειμένου να μην υποστεί σοβαρές απώλειες.

Από την πλευρά του ο αρθρογράφος της φιλοκυβερνητικής εφημερίδας Milliyet Οζάι Σεντιρζί μιλώντας στην ίδια εκπομπή χαρακτήρισε την πιθανή επέκταση των χωρικών υδάτων στα 12 ναυτικά μίλια νοτίως της Κρήτης, ως τη «μεγαλύτερη πρόκληση. Και θα είναι βαρύ το αντίτιμο για αυτό. Είναι μία κατάσταση που δεν μπορεί να αποδεχθεί η Τουρκία. Η Τουρκία θα πρέπει να αντιδράσει σε μία τέτοια εξέλιξη».

Παράλληλα εξέφρασε τον προβληματισμό του για το ενδεχόμενο να υπάρξει συμφωνία της Ελλάδας με τη Λιβύη, ζητώντας στην περίπτωση αυτή να σπεύσει να αποστείλει η Άγκυρα γεωτρύπανα στην περιοχή.

«Η Ελλάδα πιέζει έντονα και λέει «η Λιβύη να κάνει συμφωνία με μας». Αυτό το θέμα πρέπει να το δούμε άμεσα. Τι θα κάνουμε; Πιθανότατα θα δούμε τους όρους με τη συμφωνία Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης και άμεσα θα στείλουμε εκεί τα γεωτρύπανα μας. Αν πράγματι οι ΗΠΑ χάνουν την ισορροπία και πιέσουν την κυβέρνηση της Λιβύης για να συμφωνήσει με την Ελλάδα η απάντηση της Τουρκίας θα είναι ξεκάθαρη. Εμείς συμφωνήσαμε νωρίτερα μαζί τους και θα πούμε «ερχόμαστε και ξεκινάμε τις έρευνες»» ήταν τα λόγια του κ. Σεντιρζί.

Όσα είπε ο Ερντογάν Καρακούς…

Όσα είπε ο Οζάι Σεντίρζί…

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή