Νιγηρία: 21 οι νεκροί από την επίθεση ενόπλων σε εκκλησία

Οι δράστες άρχισαν να πυροβολούν κατά πιστών

by Times Newsroom

Στους 21 ανέρχονται οι νεκροί από την επίθεση ενόπλων εναντίον καθολικής εκκλησίας στη διάρκεια λειτουργίας που σημειώθηκε χθες (Κυριακή 5/6) στη Νιγηρία, σύμφωνα με τον πρώτο επίσημο απολογισμό που έδωσαν σήμερα στη δημοσιότητα οι τοπικές αρχές.

«Δυναμίτης εξερράγη στην εκκλησία (…) οι δράστες δεν εισήλθαν στην εκκλησία, πυροβόλησαν (εναντίον των πιστών) από τα παράθυρα» επεσήμανε ο Ρίτσαρντ Ολαντούντε, εκπρόσωπος του κυβερνήτης της πολιτείας Όντο.

Την ευθύνη για την επίθεση αυτή στη Νιγηρία, την οποία ο Νιγηριανός πρόεδρος Μουχαμάντου Μπουχάρι χαρακτήρισε «αποτρόπαιο φόνο πιστών», δεν έχει αναλάβει καμία οργάνωση.

Η επίθεση των ενόπλων σημειώθηκε στη διάρκεια της πρωινής λειτουργίας στην καθολική εκκλησία του Αγίου Φραγκίσκου στην πόλη Όουο της πολιτείας Όντο, όπου συνήθως δεν σημειώνονται επιθέσεις από τζιχαντιστές και ένοπλες ομάδες που δραστηριοποιούνται σε άλλες περιοχές της Νιγηρίας.

Οι τοπικές αρχές ανακοίνωσαν, όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, ότι οι δυνάμεις ασφαλείας έχουν κινητοποιηθεί και αναζητούν τους δράστες, η ταυτότητα των οποίων δεν είναι γνωστή.

Η επίθεση σημειώθηκε μία ημέρα πριν την έναρξη των προκριματικών εκλογών του κυβερνώντος κόμματος APC για την εκλογή του υποψηφίου του για τις προεδρικές εκλογές του 2023. Ο Μπουχάρι, πρώην στρατηγός, ολοκληρώνει τη δεύτερη θητεία του τον Φεβρουάριο του 2023.

Η ασφάλεια παραμένει μεγάλη πρόκληση στην πιο πολυπληθή χώρα της Αφρικής και τη μεγαλύτερη οικονομία της ηπείρου.

Οι επιθέσεις εναντίον θρησκευτικών χώρων είναι ένα ιδιαίτερα ευαίσθητο ζήτημα στη Νιγηρία, όπου οι εντάσεις συχνά οξύνονται μεταξύ των κοινοτήτων σε μια χώρα στο νότιο τμήμα της οποίας ζουν κυρίως χριστιανοί και στο βόρειο κυρίως μουσουλμάνοι.

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή