Νιγηρία: Απαγόρευση εισόδου σε ταξιδιώτες από Ινδία, Βραζιλία και Τουρκία

by Times Newsroom 1

Η Νιγηρία θα απαγορεύσει τους ταξιδιώτες που προέρχονται από την Ινδία, τη Βραζιλία και την Τουρκία λόγω ανησυχιών σχετικά με την ανεξέλεγκτη εξάπλωση του κορωνοϊού σε αυτές τις χώρες, δήλωσε την προεδρική επιτροπή την Κυριακή.

«Οι κάτοχοι διαβατηρίων και οι μη κάτοικοι της Νιγηρίας που επισκέφτηκαν τη Βραζιλία, την Ινδία ή την Τουρκία εντός δεκατεσσάρων (14) ημερών πριν από το ταξίδι στη Νιγηρία, δεν θα επιτρέπεται να εισέλθουν στη Νιγηρία», αναφέρει χαρακτηριστικά η ταξιδιωτική οδηγία.

Η απαγόρευση θα τεθεί σε ισχύ από τις 4 Μαΐου, ανέφερε η δήλωση.

Η Νιγηρία ανακοίνωσε 43 επιβεβαιωμένα νέα κρούσματα το Σάββατο, φθάνοντας το σύνολο της σε 165.153, με 2.063 θανάτους.

Ινδικά νοσοκομεία, νεκροτομεία και κρεματόρια έχουν κατακλυστεί καθώς η χώρα έχει αναφέρει περισσότερες από 300.000 καθημερινές λοιμώξεις για περισσότερες από 10 ημέρες. Πολλές οικογένειες έχουν μείνει μόνες τους για να βρουν φάρμακα και οξυγόνο.

Στη Βραζιλία, τα νέα κρούσματα έχουν πέσει στο αποκορύφωμα στα τέλη Μαρτίου, αλλά παραμένουν υψηλές. Οι συνολικοί θάνατοι στη χώρα είναι οι δεύτεροι μετά τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Η Τουρκία επέβαλε σε εθνικό επίπεδο «πλήρες lockdown» την Πέμπτη, που διαρκεί έως τις 17 Μαΐου, για να περιορίσει την αύξηση των μολύνσεων και των θανάτων, με τον τέταρτο υψηλότερο αριθμό κρουσμάτων στον κόσμο.

Με πληροφορίες από το Reuters

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή