Νίκη Κεραμέως: Δεκτή η πρόταση της Ελλάδας για δημιουργία ευρωπαϊκής Task Force

Για την υποστήριξη της ουκρανικής εκπαιδευτικής κοινότητας - Συνεχίζουν τα μαθήματα σε σχολείο στο Λβιβ εν μέσω πολέμου

by Times Newsroom

Δεκτή έγινε η πρόταση της Ελλάδας «για δημιουργία ευρωπαϊκής Task Force για την υποστήριξη της ουκρανικής εκπαιδευτικής κοινότητας από το έκτακτο Συμβούλιο Υπουργών Παιδείας ΕΕ», ενημέρωσε με ανάρτησή της στο Facebook η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως.

Πρόσθεσε ότι «προχωράει αμέσως η σύσταση της ομάδας δράσης και η δημιουργία πλατφόρμας που θα καταγράφει τις ανάγκες στην εκπαίδευση και προσφορές για την κάλυψή τους. Στηρίζουμε τους Ουκρανούς μαθητές, φοιτητές, εκπαιδευτικούς με πράξεις. Ευχαριστώ θερμά τον Προεδρεύοντα Jean-Michel Blanquer, τους συναδέλφους Υπουργούς και την Επίτροπο Mariya Gabriel».

Συνεχίζουν τα μαθήματα σε σχολείο στο Λβιβ εν μέσω πολέμου, με τις σειρήνες να ηχούν

Οι σειρήνες ηχούν τις τελευταίες έξι ημέρες στην πόλη Λβιβ, αλλά τα σχολεία συνεχίζουν να λειτουργούν με όποιον τρόπο μπορούν. Παρέχεται, μάλιστα, η δυνατότητα εκπαίδευσης με φυσική παρουσία, αλλά και τηλεκπαίδευσης για όσους γονείς δεν θέλουν να διακινδυνεύσουν να στείλουν τα παιδιά τους στο εκπαιδευτικό ίδρυμα.

O Λουμπούμερ είναι 15 χρονών. Η ΕΡΤ και η απεσταλμένη στην πόλη Λβιβ Ελβίρα Κρίθαρη τον βρήκε στο σχολείο του, που άνοιξε και πάλι την Δευτέρα για τους μαθητές που ήθελαν να επιστρέψουν στα θρανία, σε μια προσπάθεια της εκπαιδευτικής κοινότητας να μην διαταραχθεί εντελώς η καθημερινότητά τους, αλλά και η ψυχική τους υγεία.

Ο 15χρονος μαζί με 3 συμμαθητές τους παρακολουθούν το μάθημα ουκρανικής ιστορίας από το κινητό. Η δασκάλα τους δεν έχει έρθει στο σχολείο και οι υπόλοιποι συμμαθητές τους επίσης λείπουν. Κάποιοι γιατί έχουν περάσει ήδη τα σύνορα προς αναζήτηση ασφαλέστερων χωρών, όπως η Πολωνία. Στη διπλανή αίθουσα η καθηγήτρια των μαθηματικών λύνει εξισώσεις μόνη της. Οι μαθητές της βρίσκονται συνδεδεμένοι στους υπολογιστές τους και την παρακολουθούν μέσω zoom.

Eν μέσω πολέμου και καθημερινών συναγερμών τίποτα φυσικά δεν μοιάζει όπως πριν στην περιοχή. Η Νάταλι είναι δασκάλα αγγλικών και την ώρα που η κάμερα της ΕΡΤ επισκέπτεται την τάξη της, έχει μόνο μία μαθήτρια δίπλα της και έναν ακόμα συνδεδεμένο στον υπολογιστή που βρίσκεται πια στο εξωτερικό.

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή