Νικόλ Μαλλιωτάκη: Δεν θα ολοκληρωθεί η συμφωνία ΗΠΑ – Τουρκίας για την πώληση των αμερικανικών F-16

Τόνισε ότι Δημοκρατοί και Ρεπουμπλικανοί συνεργάζονται σε αυτό το ζήτημα

by Times Newsroom

Η ελληνοαμερικανίδα βουλευτής της Νέας Υόρκης Νικόλ Μαλλιωτάκη μίλησε στην ΕΡΤ και αναφέρθηκε στο ζήτημα της πώλησης των αμερικανικών F-16 προς την Τουρκία, τονίζοντας ότι κάτι τέτοιο δεν θα επιτραπεί ποτέ από τις ΗΠΑ.

«Ολόκληρη η διαδικασία έπαιξε πολύ σημαντικό ρόλο και έστειλε ένα πολύ ισχυρό μήνυμα στη κυβέρνηση ότι υπάρχει διακομματική αντίθεση τόσο στη Βουλή όσο και στη Γερουσία. Συνεργαζόμαστε με τον γερουσιαστή Μενέντεζ ως πρόεδρο της Επιτροπής Διεθνών Σχέσεων και εγώ συνεργάζομαι με τον Μάικ Μακόλ ο οποίος θα είναι ο επόμενος πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων στη Βουλή για να διασφαλίσουμε ότι δεν θα υπάρξει συμφωνία σε μια τέτοια πώληση. Νομίζω ότι βρισκόμαστε σε καλό, πολύ καλό σημείο. Και θα συνεχίσουμε να υποστηρίζουμε την προστασία των συμμάχων μας», είπε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, δήλωσε πως «στη Γερουσία σίγουρα έχετε έναν πολύ ισχυρό σύμμαχο τον Γερουσιαστή Μενέντεζ που θα κρατήσει τη θέση του ως Πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της Γερουσίας. Αλλά και με τη Βουλή, που περνάει στους Ρεπουμπλικάνους, δεν νομίζω ότι αυτό θα υπάρξει διαφορά».

Επίσης, πρόσθεσε ότι «εξακολουθείτε να βλέπετε ότι η πλειοψηφία των μελών της Βουλής αντιτίθεται στην πώληση και όταν αυτή η τροπολογία ήρθε στην ολομέλεια μπορέσαμε να πάρουμε τις ψήφους των Ρεπουμπλικανών, ήταν αυτοί που τελικά βοήθησαν στην υπερψήφιση του νομοσχεδίου. Οι Δημοκρατικοί δεν είχαν μόνοι τους τις ψήφους για να περάσουν αυτήν την τροπολογία. Ήταν οι ψήφοι των Ρεπουμπλικανών που ο Γκας Μπιλιράκης και εγώ μπορέσαμε να φέρουμε, πάνω από 60 ψήφοι, που την έκαναν τελικά να περάσει. Επομένως, ήταν πραγματικά μια διακομματική προσπάθεια και δεν θα είχε περάσει χωρίς διακομματική υποστήριξη».

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή