Νίκος Ανδρουλάκης: Απολύτως καταδικαστέα η στρατιωτική εισβολή ρωσικών στρατευμάτων στην Ουκρανία

«Περισσότερο από ποτέ αναδεικνύεται η ανάγκης Κοινής Εξωτερικής Πολιτικής, για να διασφαλίσουμε την ειρήνη, την ευημερία και τη σταθερότητα των ευρωπαϊκών λαών», τονίζει ο πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ, σε δήλωσή του για τον πόλεμο στην Ουκρανία

by Times Newsroom

«Η στρατιωτική εισβολή ρωσικών στρατευμάτων στην Ουκρανία είναι απολύτως καταδικαστέα. Βασικές αρχές του Διεθνούς Δικαίου, όπως ο σεβασμός της εθνικής κυριαρχίας, της ανεξαρτησίας και της εδαφικής ακεραιότητας, παραμερίστηκαν από τη δύναμη του ισχυρού», δήλωσε ο Νίκος Ανδρουλάκης για τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Ο πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ καλεί το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, που συνεδριάζει σήμερα, να αποδείξει με πράξεις ότι υπερασπίζεται τις ευρωπαϊκές αρχές και αξίες, ενώ τονίζει την ανάγκη κοινής εξωτερικής πολιτικής.

«Μπροστά σε αυτές τις δραματικές εξελίξεις το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, στη σημερινή του συνεδρίαση, οφείλει να αποδείξει ότι έχει τη βούληση να υπερασπιστεί τις αρχές και τις αξίες μας με πράξεις. Περισσότερο από ποτέ αναδεικνύεται η ανάγκης Κοινής Εξωτερικής Πολιτικής, για να διασφαλίσουμε την ειρήνη, την ευημερία και τη σταθερότητα των ευρωπαϊκών λαών».

«Η σκέψη μας είναι στους Έλληνες της Μαριούπολης, αλλά και σε όλους τους πολίτες της Ουκρανίας που δέχονται μία ασύμμετρη επίθεση», αναφέρει ο Νίκος Ανδρουλάκης.

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή