Νίκος Ανδρουλάκης: Χρέος της Πολιτείας η στήριξη των τρίτεκνων και πολύτεκνων οικογενειών

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ τόνισε την ανάγκη καθιέρωσης του Εθνικού Αποταμιευτικού Λογαριασμού

by Times Newsroom

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης, συναντήθηκε νωρίτερα σήμερα στη Βουλή με την Ομοσπονδία Πολυμελών Οικογενειών Τριών Τέκνων Ελλάδας (Ο.Π.Ο.Τ.Τ.Ε.) και την Παγκύπρια Οργάνωση Πολυμελούς Οικογένειας (Π.Ο.Π.Ο.).

O Νίκος Ανδρουλάκης επισήμανε την προτεραιότητα στην αντιμετώπιση του δημογραφικού. «Είναι χρέος να στηρίξουμε τους τρίτεκνους, αλλά και τις πολύτεκνες οικογένειες. Αυτό πρέπει να γίνει με φορολογικά κίνητρα αλλά και με ένα πρόγραμμα κοινωνικών κατοικιών στα πρότυπα άλλων ευρωπαϊκών χωρών», τόνισε ο κ. Ανδρουλάκης, παρουσιάζοντας την πρόταση του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής για την κοινωνική στέγη και συμφώνησε στο αίτημα των τρίτεκνων να εξομοιωθούν με τους πολύτεκνους.

Ο κ. Ανδρουλάκης συνέχισε λέγοντας πως «είναι πάρα πολύ ουσιαστικό να στηρίξουμε και να καθιερώσουμε τον Εθνικό Αποταμιευτικό Λογαριασμό για κάθε παιδί ο οποίος θα χρηματοδοτείται από την Πολιτεία και τον γονέα».

«Αυτές οι προτεραιότητες θα συμβάλουν στη βελτίωση των δημογραφικών στοιχείων. Αν αυτό δεν συμβεί άμεσα, δυστυχώς θα έχουμε ένα εθνικό και παράλληλα οικονομικό πλήγμα. Η χώρα θα γερνάει και θα λιγοστεύει το ανθρώπινο δυναμικό, που θα μπορεί να σηκώσει στις πλάτες του την ανάπτυξη της πατρίδας μας» ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής.

Στη συνάντηση πήραν μέρος, μαζί με τον κ. Ανδρουλάκη, ο βουλευτής και υπεύθυνος του κοινοβουλευτικού τομέα Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων Γιώργος Μουλκιώτης, η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος Νάντια Γιαννακοπούλου και η γραμματέας του τομέα Πρόνοιας και Κοινωνικής Συνοχής Έφη Μπέκου.

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή