Νίκος Ανδρουλάκης: «Επανέναρξη συνομιλιών για την επανένωση της Κύπρου, χωρίς εγγυήσεις και στρατεύματα κατοχής»

«Καμία ενέργεια που προσπαθεί να μονιμοποιήσει τα αποτελέσματα της παράνομης τουρκικής εισβολής, όπως το άνοιγμα των Βαρωσίων, δεν μπορεί να γίνει ανεκτή από τη διεθνή κοινότητα και την Ευρωπαϊκή Ένωση», τονίζει ο Νίκος Ανδρουλάκης.

by Times Newsroom

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης, με αφορμή τη μαύρη επέτειο από την τουρκική εισβολή στην Κύπρο, επισημαίνει ότι «καμία ενέργεια που προσπαθεί να μονιμοποιήσει τα αποτελέσματα της παράνομης τουρκικής εισβολής, δεν μπορεί να γίνει ανεκτή».

Όπως αναφέρει, με δήλωσή του, «48 ολόκληρα χρόνια από τη βάρβαρη εισβολή του ‘Αττίλα’ στην Κύπρο, τα τουρκικά στρατεύματα παραμένουν στο βόρειο τμήμα της. Ανήμερα της τραγικής αυτής επετείου, τιμούμε την μνήμη των θυμάτων και τον ηρωικό αγώνα όλων όσοι πολέμησαν τον κατακτητή».

«Πληγή για τον Ελληνισμό»

Ο κ. Ανδρουλάκης, αφού τονίζει πως η συνεχιζόμενη κατοχή του νησιού «αποτελεί ανοιχτή πληγή για τον Ελληνισμό», ξεκαθαρίζει ότι «καμία ενέργεια που προσπαθεί να μονιμοποιήσει τα αποτελέσματα της παράνομης τουρκικής εισβολής, όπως το άνοιγμα των Βαρωσίων, δεν μπορεί να γίνει ανεκτή από τη διεθνή κοινότητα και την Ευρωπαϊκή Ένωση».

Και καταλήγει πως «μόνη βιώσιμη λύση είναι η επανέναρξη των συνομιλιών για την επανένωση του νησιού, χωρίς εγγυήσεις και στρατεύματα κατοχής, στη βάση των ψηφισμάτων των Ηνωμένων Εθνών, διασφαλίζοντας την ειρηνική συμβίωση όλων των Κυπρίων».

Στην αποφράδα επέτειο της τουρκικής εισβολής στην Κύπρο, πριν από 48 χρόνια, αναφέρθηκαν με μηνύματά τους η πολιτειακή και πολιτική ηγεσία της Ελλάδας.

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή