Νίκος Ανδρουλάκης για πρόταση μομφής: Δεν στηρίζουμε την κυβέρνηση, «όχι» σε μικροκομματικά παιχνίδια του Τσίπρα

«Θα υπερψηφίσουμε, αλλά θεωρώ αδιανόητο κάτω από αυτές τις συνθήκες να ζητάμε εκλογές»

by Times Newsroom

Ο Νίκος Ανδρουλάκης, ανακοίνωσε ότι το ΚΙΝΑΛ θα υπερψηφίσει την πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης που κατέθεσε σήμερα Πέμπτη (27/1) στη Βουλή ο Αλέξης Τσίπρας, καθώς δεν στηρίζει την κυβέρνηση, ωστόσο, έκανε λόγο για μικροκομματικά παιχνίδια του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ καθώς και ότι ψάχνει για σωσίβιο.

Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο Ειδήσεων του ΟΡΕΝ, ο πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ είπε ότι «είναι προφανές ότι δεν θα παρέχουμε στήριξη στην κυβέρνηση». «Απεδείχθη το ότι δεν στέκει ότι η κυβέρνηση ηγείται με τεχνοκρατική επάρκεια και αποτελεσματικότητα. Θα ψηφίσουμε την πρόταση αυτή» ανέφερε.

«Δεν στηρίζουμε την κυβέρνηση, αλλά δεν θα μπω σε συζήτηση με μικροκομματικά παιχνίδια του κυρίου Τσίπρα. Πώς είναι δυνατόν να ζητάς εκλογές, την ίδια στιγμή που την Κυριακή το πιθανότερο είναι ο κ. Μητσοτάκης να πάρει ψήφο εμπιστοσύνης;» διερωτήθηκε.

Σύμφωνα με τον κ. Ανδρουλάκη, «ο κ. Τσίπρας ψάχνει σωσίβιο και δίνει σωσίβιο στον κ. Μητσοτάκη».

«Αδιανόητο να ζητάμε κάτω από αυτές τις συνθήκες εκλογές»

«Αξιολογούμε αρνητικά την κυβέρνηση Μητσοτάκη για αυτό θα υπερψηφίσουμε την πρόταση αυτή» επεσήμανε ακόμα ο κ. Ανδρουλάκης. «Θεωρώ αδιανόητο, όμως, κάτω από αυτές τις συνθήκες εν μέσω πανδημίας να ζητάμε εκλογές» πρόσθεσε.

Μίλησε για αναξιοπιστία του προεδρου του ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας πως ο κ. Τσίπρας πριν από λίγο καιρό έλεγε ότι δεν ζητά εκλογές λόγω πανδημίας και έσπευσε να αλλάξει γνώμη. «Με 100 πολίτες να πεθαίνουν καθημερινά, θεωρώ αδιανόητο και ανήθικο να ζητάς εκλογές» απάντησε ο Νίκος Ανδρουλάκης στο επίμονο ερώτημα αν ο ιδιος συμφωνεί με τις πρόωρες εκλογές.

«Αυτόνομη πορεία του ΚΙΝΑΛ»

Επίσης απέρριψε το ενδεχόμενο σύμπραξης με τον ΣΥΡΙΖΑ, τονίζοντας ότι η εντολή που πήρε, με την εκλογή του, είναι για αυτόνομη πορεία του ΚΙΝΑΛ.

Ο κ. Ανδρουλάκης, άσκησε σκληρή κριτική στην κυβέρνηση λέγοντας πως «γνώριζε από ημερών την κακοκαιρία και απεδείχθη απολύτως απροετοίμαστη». Διαφώνησε πλήρως με την απόφαση της κυβέρνησης να χαλαρώσουν τα μέτρα για τον περιορισμό της πανδημίας. «Είμαστε 16οι σε εμβολιασμό πανευρωπαϊκά, είναι λάθος το μήνυμα που στέλνουμε ότι ξεπεράσαμε με την πανδημία» σημείωσε.

Σημειώνεται ότι η συζήτηση επί της πρότασης δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης θα ξεκινήσει στη Βουλή το απόγευμα της Παρασκευής (28/1) και θα ολοκληρωθεί την Κυριακή.

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com