Νίκος Χαρδαλιάς: Παράταση του lockdown για άλλη μία εβδομάδα

by Times Newsroom 1

Τη συνέχιση εφαρμογής των περιοριστικών υγειονομικών μέτρων σε όλη τη χώρα για ακόμα μία εβδομάδα ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, κατά την ενημέρωση στο υπουργείο Υγείας.

Όπως είπε, στο διάστημα αυτό δεν επιτρέπεται η μετακίνηση από Νομό σε Νομό, συνεχίζουν να ισχύουν τα sms και οι έντυπες δηλώσεις, απαγορεύεται η νυχτερινή μετακίνηση από 21:00-05:00 με τις γνωστές εξαιρέσεις και είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας σε εσωτερικούς κι εξωτερικούς χώρους.

Για το κυνήγι και το ψάρεμα, γνωστοποίησε πως παρατείνεται η απαγόρευσή τους, με εξαίρεση τις ΠΕ Ροδόπης, Έβρου και Ξάνθης, όπου, λόγω της αφρικανικής πανώλης των αγριόχοιρων, επιτρέπεται, μόνον εντός των ορίων του Νομού, το κυνήγι τους, έως τέσσερα άτομα-κυνηγοί, ανά δύο σε κάθε αυτοκίνητο. Σε περίπτωση παραβίασης, πέρα από τις κυρώσεις Covid-19, προβλέπεται και ανάκληση της άδειας κυνηγού για μια τριετία. Το θέμα θα συζητηθεί εκ νέου την άλλη Παρασκευή, οπότε επίσης θα γίνει συζήτηση για περαιτέρω άνοιγμα των αθλητικών δραστηριοτήτων.

Στα ταξί, επιτρέπονται πλέον δύο επιβαίνοντες, πέρα από τον οδηγό, ενώ τα κρουζιερόπλοια μπορούν να μετακινούνται σε λιμάνια της ηπειρωτικής χώρας για επισκευή και συντήρησή τους.

Σύμφωνα με τον υφυπουργό, από την 1η Φεβρουαρίου ανοίγουν, υπό την προϋπόθεση ότι θα το επιτρέπουν τότε τα επιδημιολογικά δεδομένα, τα πρακτορεία του ΟΠΑΠ, όχι όμως και τα ΟΠΑΠ Play.

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή