Νίκος Χριστοδουλίδης: Απαράδεκτη η παρότρυνση Νασράλα, αυξήθηκαν οι έλεγχοι για μεταναστευτικό

Παρότρυνση του Χασάν Νασράλα στις λιβανικές αρχές ώστε να «ανοίξουν τη θάλασσα» σε οποιονδήποτε θέλει να φύγει «για την Ευρώπη, για την Κύπρο»

by Times Newsroom

Η Κυβέρνηση έχει πράξει πολλά στο μεταναστευτικό και θα συνεχίσει, δηλώνει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης χαρακτηρίζοντας απαράδεκτη την παρότρυνση του ηγέτη της Χεζμπολάχ, Χασάν Νασράλα στις λιβανικές αρχές ώστε να «ανοίξουν τη θάλασσα» σε οποιονδήποτε θέλει να φύγει «για την Ευρώπη, για την Κύπρο».

Σε δηλώσεις του σήμερα, προσερχόμενος στην Ετήσια Γενική Συνέλευση του Συνδέσμου Μεγάλων Αναπτύξεων, στη Λευκωσία, και κληθείς να σχολιάσει τη θέση πως μετά τις αναφορές του Νασράλα, αυξήθηκε η επιτήρηση και στη νεκρή ζώνη, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε πως ήταν από προηγουμένως, πριν τις δηλώσεις του κ. Νασράλα, που μέσα στο πλαίσιο της ολιστικής προσέγγισης για αντιμετώπιση του μεταναστευτικού η Κυβέρνηση έχει πράξει πάρα πολλά και θα συνεχίσει να το κάνει.

«Ναι, το είπα και στο παρελθόν, θα αντιμετωπίσουμε αυτή τη μεγάλη πρόκληση. Έχουν αυξηθεί και οι έλεγχοι», ανέφερε.

Ερωτηθείς πόσο τον ανησυχεί το κάλεσμα του ηγέτη της Χεζμπολάχ, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε ότι «είναι απαράδεκτη η αναφορά, δεν υπάρχει κανένας άλλος χαρακτηρισμός που μπορώ να προσδώσω στο συγκεκριμένο θέμα. Είμαστε σε επαφή με την Κυβέρνηση του Λιβάνου και προηγουμένως, αλλά και μετά τις δηλώσεις, και ως ανεξάρτητο κυρίαρχο κράτος θα κάνουμε ό,τι χρειαστεί για να αντιμετωπίσουμε αυτή την τεράστια πρόκληση», πρόσθεσε.

«Πολύ σύντομα» ολοκληρώνεται το θέμα με την ανάπτυξη της εταιρείας Κίτιον

Ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης ρωτήθηκε στη συνέχεια για την εταιρεία Κίτιον και πού βρίσκεται το θέμα αυτής της μεγάλής ανάπτυξης, σημειώνοντας πως είναι μια μεγάλη ανάπτυξη την οποίαν ως Κυβέρνηση στηρίζει απόλυτα.

«Την ίδια στιγμή όσοι επιθυμούν να συμμετάσχουν σε τέτοια σημαντικά έργα θα πρέπει να μπορούν να ανταποκριθούν στη βάση των συμφωνιών, των συμβολαίων που υπογράφονται», είπε, σημειώνοντας πως πολύ σύντομα θα ολοκληρωθεί το συγκεκριμένο θέμα.

«Μακάρι, αυτή είναι η πρόθεση και η προσπάθεια η δική μας, το συγκεκριμένο θέμα να έχει θετική κατάληξη», ανέφερε.

«Θα αποδοθούν ευθύνες» για τον Ακάμα

Στη συνέχεια, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ερωτηθείς για το αν θα αποδοθούν ευθύνες μετά και το πόρισμα της διοικητικής έρευνας για τον Ακάμα, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ήταν κατηγορηματικός. «Να είστε σίγουροι ότι θα αποδοθούν ευθύνες. Αυτά που κάνουμε είναι για να αποδοθούν σωστά λαμβάνοντας υπόψη πάντα το σχετικό πόρισμα και όλα όσα χρειάζονται για να υπάρχει συγκεκριμένη ενημέρωση, για να μπορούν να αποδοθούν οι ευθύνες», είπε, ενώ σε συμπληρωματική ερώτηση αν υπάρχει χρονοδιάγραμμα, ο είπε ότι σύντομα θα γίνουν σχετικές ανακοινώσεις.

 

Πηγή: ΚΥΠΕ

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com