Νίκος Δένδιας: Είχε σύντομη συνάντηση με τον Εμανουέλ Μακρόν στην Τυνησία

Η ανάρτηση στα γαλλικά του υπουργού Εξωτερικών

by Times Newsroom
Τον Γάλλο πρόεδρο, Εμανουέλ Μακρόν συνάντησε ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας στο περιθώριο της 18ης Συνόδου Κορυφής του Διεθνούς Οργανισμού Γαλλοφωνίας, στην Τζέρμπα της Τυνησίας.

«Στο περιθώριο της 18ης Συνόδου Κορυφής στην Τζέρμπα, είχα μια σύντομη συνάντηση με τον Εμανουέλ Μακρόν, Πρόεδρο της φίλης, εταίρου και στρατηγικού συμμάχου μας, Γαλλίας», έγραψε ο κ. Δένδιας στα γαλλικά στο Twitter.

Νωρίτερα, ο Νίκος Δένδιας σε δήλωσή του προς τους δημοσιογράφους κατά την προσέλευσή του στη Σύνοδο, ανέφερε ότι «κατ’αρχάς, η Ελλάδα είναι εδώ λόγω των στενών συμμαχικών σχέσεών της με τη Γαλλία. Αλλά η ελληνική συμμετοχή στον Οργανισμό έχει μια ευρύτερη προοπτική. Την προοπτική της πολυεπίπεδης διπλωματίας, της δημιουργίας πολλαπλών κατανοήσεων, σε έναν Οργανισμό με ευρεία συμμετοχή 88 χωρών που επιτρέπει να διευρύνουμε τις κατανοήσεις μας για το Διεθνές Δίκαιο, για τα θέματα του Διεθνούς Δικαίου της Θάλασσας, αλλά επίσης για τα ζητήματα κουλτούρας και πολιτισμού».

 

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή